CamfilFarr skriver i en pressemelding at rapporten er klar for nedlasting på camfilfarr.com i en lett leselig og miljøvennlig on-line versjon.

Rapporten utgis på frivillig basis for å understreke CamfilFarr sitt ansvar ved å være et globalt selskap med fokus på bærekraftig utvikling. For CamfilFarr er bærekraft vesentlig for videre utvikling samt for en bedre forståelse av sosiale og miljømessige utfordringer både for kunder, ansatte og andre samarbeidspartnere.

Klimaendringer og voksende krav og vilje til å bevare samfunnets ressurser gjør det påkrevet at også luftfilterindustrien foretar ansvarlige tiltak og løsninger. Viktige prioriteringer for selskapet i denne prosessen vil være: leverandør av godt inneklima (IAQ), reduksjon av energiforbruk gjennom bedre filter i ventilasjonssystem, fortsatt fokus på produkter fra vugge-til-grav (LCA).

CamfilFarr har gjennom et halvt århundre miljøutviklet drift både for seg selv og sine kunder. Ved å nå fundamentere et nytt langsiktig bærekraft system, samt implementere et kontinuerlig bærekraftig forbedringsprogram, tar CamfilFarr ytterligere et stort steg videre for å opprettholde sin posisjon som et globalt miljøvennlig selskap med ansvar for samfunnet vi lever i. Som beskrevet i rapporten er det fem hovedområder som er selskapets fokusområder for en bærekraftig utvikling:
Energieffektivitet – IAQ – miljøvennlige(grønne) produkter – produksjonskjeden – risiko analyser.