Hvor mange bygg har dere som skal merkes innen utgangen av neste år?

– Vår bygningsmasse omfatter om lag 750 bygg. Det er nærliggende å tro at så godt som alle må energimerkes innen utgangen av neste år.

I Oslo har man planer om å gjøre så mye som mulig av merkingen selv.

– Det planlegges å lede prosjektet herfra, men med innleide konsulenter for å få opp kapasiteten. Det blir sannsynligvis vanskelig å komme i mål med 750 bygg enten vi gjør det internt eller eksternt.

I Bergen har de ennå ikke kommet fysisk i gang. Det bekrefter driftssjef Per Fredrik Gjesdahl i Bergen Kommunale Bygg overfor FDV.

– Vi har personer innenfor systemet som kan ta det viktigste. Vi har ikke kommet fysisk i gang ennå laget, men laget en strategi. Vi skal gjøre noe selv, men det blir en grense på kapasitet, sier Gjesdahl.

I Trondheim har de startet arbeidet med energimerking av fire bygg (to skoler og to sykehjem) for i første omgang å få erfaring med omfang og kostnader. Dette arbeidet utføres av innleide rådgiverfirma gjennom en etablert rammeavtale vedrørende tilstandsanalyser.

– Foreløpig kan vi ikke svare på om vi rekker det, sier Svein Utne i Trondheim Eiendom.

Har dere en plan for hvordan dere skal energimerke innen fristen løper ut?

– Erfaringene fra arbeidet som er blitt utført til nå vil avgjøre hvordan dette skal gjennomføres, det vil si at vi vil vurdere om vi skal gjøre dette helt eller delvis selv, eller leie inn bistand til å gjennomføre energimerkingen, sier Utne til Forvaltning Drift Vedlikehold.

Les hele artikkelen på fdv.no