NCC Construction Norge skal utføre betongarbeidene på et nytt bioenergianlegg i Hamar. Arbeidet utføres på oppdrag av Eidsiva Bioenergi, og har en verdi av 106 millioner kroner.

NCC Construction har inngått en avtale om å gjøre alt av betongarbeid ved bioenergisentralen. Arbeidet vil utføres i fire etapper med glidestøping, starter umiddelbart og vil pågå frem til september 2010.

- Dette er et spennende prosjekt, og vi er glade for å bidra i byggingen av et så fremtidsrettet og miljøvennlig avfallsanlegg, sier distriktssjef Henning Sørlie, ved NCCs distriktskontor på Hamar.

NCC Constructions datterselskap Interform, som har spesialisert seg på glidestøping, vil delta i prosjektet.

NCC i Norge består av forretningsområdene NCC Construction, NCC Property Development, NCC Roads og NCC Bolig. I 2008 hadde NCC i Norge en omsetning på 7,2 milliarder kroner og rundt 2 000 ansatte. NCC Construction Norge bygger boliger, kontorer, veier, anlegg og infrastruktur.

Eidsivakonsernet har arbeidet med Trehørningen-prosjektet siden 2004. Avfallforbrenningsanlegget skal produsere fjernvarme til Hamar by, damp til Norsk Protein og elektrisitet. Anlegget skal energigjenvinne 72 000 tonn husholdnings- og næringsavfall per år, og vil produsere over 200 GWh energi når det er ferdig utbygd.

Utbyggingsprosjektet på Trehørningen er det største enkeltprosjektet i Eidsivas ambisiøse bioenergisatsning.