Anvisningen er sendt til enkelte rørleverandører som et slags høringsutkast og det skaper irritasjon og undring.

Det hevdes at SINTEF Byggforsk har kommet med et tilleggsblad til Byggforskserien – blad nr. 553.119: Føring av vannrør for tappevann i bygninger. Dette avviser seniorrådgiver i SINTEF, Jan Chr. Krohn overfor www.vvsforum.no:

Ikke tilleggsblad
- Dette dreier seg ikke om noe tilleggsblad, men en revisjon av eksisterende anvisning med samme nummer om rørinstallasjoner for tappevann i bygninger.

Seniorrådgiver Jan Chr. Krohn sier videre:

-I den reviderte anvisningen omtales ulike rørtyper og hensyn til sikring mot lekkasjer og vannskader. Deler av anvisningen bygger på rapporten om vannskadesikker montering av vannrør i næringsbygg.

-Hvilke tanke har dere hatt med denne revisjonen?

-Tanken med revisjonen er at den reviderte anvisningen ikke skal bære preg av kun å gjelde installasjoner i boliger, men også i andre kategorier bygninger.

Høringsutkast

-Stemmer det at leverandørene har fått revisjonsskrivet som et slags høringsutkast?

-Ja, det er riktig at anvisningen er sendt på høring til noen rørleverandører, bekrefter seniorrådgiver hos SINTEF Byggforsk, Jan Chr. Krohn.

Etter det vvsforum.no erfarer, har revisjonsanvisningen skapt noe irritasjon og litt forundring blant noen de aktuelle rørleverandørene som har mottatt høringsutkastet. Det at noen få utvalgte har fått utkastet og selve rekkefølgen, virker for flere leverandører noe underlig. Anvisningen kommer først og deretter spørsmålene om hva man syns om revisjonen, er uvanlig praksis, hevdes det.