Processing - Bath and Spa Solutions leverer utstyr for vannbehandling og vannopplevelse, herunder spa, badstue, wellness, hydro-massasje, vannsklier og rensesystemer. Processing er en nordisk aktør med 40 års erfaring, og representeres i egne selskap i Sverige, Danmark og Finland.

Processing Gruppen AB ble etablert i 1971 og har siden da inntatt posisjonen som den ledende aktøren innenfor bade- og svømmeanlegg.

-At vi har denne ledende posisjonen er fordi vi tidlig fokuserte vår virksomhet på badevannsrensning, sier Rune Olsen, salgssjef hos Processing AS, til VVSforum.

Han fremhever at fokus alltid har vært å bygge anlegg som gir en lav kostnad sett over tid.

-Dette betyr at vi aldri gir avkall på kvalitet til fordel for kortsiktige gevinster. Våre valg av produkter og systemløsninger er preget av, gjennom erfaring, at billige løsninger ikke alltid er den mest økonomiske løsningen, enten på kort eller lang sikt, sier han. 



-Vår virksomhet som totalleverandør betyr at vi, sammen med kunden allerede i prosjekteringen kan finne den beste løsningen. Kunden ber om en løsning rundt vannbehandling til utformning av attraksjoner og konseptbaserte spa-anlegg. Da går vårt prosjekteringsteam løs på den oppgaven. Vi overbringer til sluttkunden et helhetssyn, sier Olsen og mener at det er få entreprenører i bransjen som får til dette.

Olsen forteller at Processing Gruppen nylig  ytterligere har styrket sin posisjon på det nordiske markedet. Processing startet opp i Norge i 2008 og i 2012 kjøpte de opp Pahlen Norge AS som var det en av de største aktørene.

-Vi er nå representert i Sverige, Danmark, Finland og Norge. Gjennom denne ekspansjonen og dermed et økt volum, har vi fått gode muligheter til å koordinere innkjøp, logistikk, systemutvikling, prosjektering og i en viss grad prosjektledelse på hele det nordiske markedet. Processing Gruppens moderselskap/hovedkontor ligger i Kungsbacka. Våre skandinaviske avdelinger ligger i Odder i Danmark, Mikkeli i Finland, samt Mysen og Oslo i Norge.

Processing tilbyr kurs til driftspersonale hos sine kunder, kurs innen Høyere Teknikk og Allmen Teknikk.

-Dette betyr at driftspersonalet får en solid kunnskap om badevannsrensning, noe som igjen øker muligheten for en økonomisk og sikker drift av bassenganleggene, sier Olsen. (Bildet til høyre). 

-Driftssikkerheten, levetiden og sikkerheten for personalet blir dermed vel ivaretatt. Allerede fra prosjektenes begynnelse tenker vi på miljøet - hvordan vi håndterer kjemikalier, hvilke rørsystemer som velges osv.

Den tekniske installasjonen er en viktig del i kundenes virksomhet og skal fungere i lang tid. Som alle tekniske installasjoner krever den et visst vedlikehold for å redusere risken for driftsavbrudd, gi lang levetid og beste driftsøkonomi.

Når det gjelder energi, velger vi komponenter med lavest mulig energibruk kontra ytelse. For å kvalitetssikre at badevannet oppfyller alle krav, utformer vi systemene i henhold til DIN 19643 og selvsagt norske forskrifter og retningslinjer.

-Processing Gruppen lever etter mottoet "Best på utprøvd teknologi". Dette betyr at vi unngår å la kundene og kundenes gjester å være "testpiloter", avslutter Rune Olsen.
 
-Samarbeider Processing med lokale håndverkere, rørleggere, elektrikere etc?
 
-Vi jobber over hele landet og vi samarbeider normalt med lokale rørleggere som er på prosjektet. Er det store prosjekter leier vi inn lokale rørleggere som bistår oss i montasjearbeidet, avslutter Rune Olsen ovenfor VVSforum. (Bildet under)