Travle år
Selskapet, som i utgangspunktet konsentrerte seg om skipsmegling, har de siste årene spredt aktiviteten til blant annet også å gjelde eiendom. Til sammen har de utviklet rundt 150.000 kvadratmeter med næringsarealer, hovedsakelig beliggende på Forus mellom Stavanger og Sandnes.
- Det meste av det vi har utviklet har vi bygget i perioden 2006 til 2008, så det har vært noen travle år, sier Aarthun.
Det startet med at de i 2004 kjøpte et 210 mål stort tomteområde på Forus.
- Det meste av dette er bygget på spek. Selv om vi foreløpig ikke har noen leietakere på plass er vi i dialog med potensielle leietakere. Det kan bli en leietaker som leier alt, men det mest sannsynlige er nok at det blir flere, sier Aarthun.

Kan bli stående tomt
Bygget de nå er i ferd med å reise er det sjette i rekken på det samme området. De har i tillegg bygget et 35.000 kvadratmeter stort kontorbygg som leies ut til StatoilHydro. Også dette bygget ligger på Forus. Totalt har de investert rundt 1,3 milliarder kroner i området.
Det nye bygget skal være ferdig til sommeren, det vil si råbygget.

Ferdig i 2010
- Hadde vi hatt leietakerne på plass ville vi nok vært ferdig i løpet av året. Fordi leietakerne ikke er på plass venter vi med ferdigstillelsen. Da kan vi få de nye leietakerne med oss, slik at de kan få bestemme hvordan de vil ha det innvendig, sier Aarthun, som legger til at det samtidig ligger en viss eksponeringsbegrensning i å utsette innredningen til leietakerne er på plass.
- Selv om vi bygger på spek tar vi ikke større sjanser enn det vi trenger å ta. Det kan godt være at bygget kommer til å stå uten leietakere en stund, men jeg tror alt vil stå ferdig til første kvartal i 2010, sier Aarthun.

Kilde: estatemedia