– Vi har gjort dette noen ganger før og det har gått bra da, og jeg regner med at det går bra denne gangen også, sier administrerende direktør i Avantor, Christian Joys. 

- Attraktivt
Bygget han snakker om er bygg A på Nydalshøyden. Bygget er på til sammen 20.000 kvadratmeter. Bygget vil få store glassflater og lyse lokaler.

– Dette, i tillegg til en fantastisk utsikt, er med på å gjøre Nydalshøyden til ett av Oslos mest attraktive næringsbygg akkurat nå, sier Joys.

Ingen dramatikk
Han forteller at de er så mye utleid i Nydalen for øyeblikket at de følte det riktig å gå i gang med dette bygget.

– Vi er et stort eiendomsselskap, og dette er et ledd i vår strategi om å ha lokaler i alle størrelser. Vi ser for oss noen år til med gode tider for næringseiendom og målet er å få dette på plass i løpet av denne perioden, sier Joys, som legger til at tiden var moden for et større bygg i Nydalen.

- Har det travelt
– For oss er det ikke noe dramatikk i at det blir bygget på spek, sier Joys.

En av grunnene til at det bygges bygget på spek, i stedet for å ha leietagerne på plass først, er at mange leietagere har fått mye dårligere tid enn de hadde tidligere.

– De har det travelt når de trenger nye lokaler og da har de ikke tid til å vente på at et bygg skal bygges. Vi går derfor i gang og har god tro på at vi skal få fylt opp bygget før det er ferdig i fjerde kvartal neste år, sier Joys.

I samtaler
Avantor-sjefen forteller at lokalene kan tilpasses både store og mellomstore bedrifter. Det vil også være mulighet for flere "hovedinnganger", men dette avhenger noe av sammensetningen av leietakere.

Joys forteller at interessen for bygget har vært bra og at Avantor allerede har vært i samtaler med flere interessenter .

– Vi har vært i seriøse samtaler med noen større leietagere, men ingen kontrakter er signert enda, sier Joys.

170.000 kvadratmeter
Avantor er en av de største eiendomsaktørene i Nydalen og eier rundt

170.000 kvadratmeter eiendom i dette området. Total eiendomsmasse i Nydalen er på ca 550.000 kvadratmeter. Foruten Avantor er Norwegian Property en av de andre store aktørene. De kjøpte for øvrig sin portefølje i Nydalen av Rasmussengruppen som eier Avantor.

Kilde: estatemedia.no