I går la han frem bekymringsfulle tall for hele næringen. Bygg- og anleggsnæringen hadde 192.000 ansatte i 2007. Det vil bli redusert til 164.000 i 2009. Med 28.000 færre ansatte i det utførende ledd vil vi se store konsekvenser i hele næringen.

- Det vil bety minst 28.000 færre ansatte også i bakenforliggende ledd, som innebærer alt fra skogsarbeider til trelast- og byggevareleverandører. Og du kan helt sikkert legge til flere, sa han.

Vi snakker sikkert om 70-80.000 ledige innenfor bygg- og anleggsnæringen, sier administrerende direktør Sverre A. Larssen i BNL.

Dette viser viser hvordan forholdene i byggenæringen vil bli dersom man er positiv, og han frykter at det gjerne kan bli verre. Blant annet må finanskrisen løses innen første halvdel av 2009 dersom prognosene skal få virkning. Mange mener det vil ta mye lengre tid før markedet er stabilisert.

BNL vil jobbe overfor Regjeringen for å få redningspakken på plass så fort som mulig. Dette koordinerer de med Fellesforbundet og Husbanken.

– Jeg synes de bør revurdere forslagene i statsbudsjettet og få det inn nå. Dette er ekstraordinært, og et løft som er helt nødvendig. En pakke på 20 milliarder vil løse viktige samfunnsutfordringer, sier Larssen.

Han mener det ikke nytter å komme med en redningspakke til revisjonen av statsbudsjettet.

– Kommer de ikke med pakken før langt ut i neste år er det kanskje for sent, sier han.

– Jeg registrerer med interesse at de følger opp forslag vi i Regjeringen allerede har fremmet, både når det gjelder omsorgsboliger, studentboliger, låneordningen og samferdsel. Det er doseringene de nå vil forsterke, sier Kleppa til Teknisk Ukeblad.

Hun understreker at departementet følger situasjonen nøye, og at de tar med seg innspillet fra næringen.

– BNL er en viktig aktør, og jeg har jevnlig kontakt med dem, sier Kleppa.