- Vi mener at det er klokt å ha et optimistisk syn på 2012, men samtidig må vi ha en beredskap for at markedet kan svikte i annet halvår, skriver administrerende direktør hos Brødrene Dahl, Arne-Erik Olsen i siste utgave av magasinet ”BD NÅ”.

Bra år i 2011
Brødrene Dahl har hatt en positiv utvikling i 2011. Det startet riktignok litt tregt, men andre kvartal viser god vekst og dette har fortsatt videre gjennom hele året. I grossistleddet regner Brødrene Dahl med en vekst på seks-sju prosent når året er omme.

- Denne veksten reflekterer normalt også veksten i installasjonsleddet. Det er spesielt i VA-segmentet vi registrerer stor fremgang. VVS på sin side gjenspeiler totalen, mens industrisegmentet har fortsatt negativ utvikling, skriver Olsen.

For neste år er toppsjefen i Brødene Dahl ganske sikker på at veksten innenfor VA-området vil fortsette siden utbyggingen av infrastruktur for vei og bane samt fornyelse av VA-nettet er en prioritert offentlig oppgave. Dette arbeidet vil fortsette ganske uavhengig av konjunkturene.

Utvider sentrallageret
- For VVS-delen av markedet tror vi på sterk vekst i boligbyggingen og mange store prosjekter planlegges og skal igangsettes i offentlig og privat regi, presiserer Arne-Erik Olsen.

Administrerende direktør Arne-Erik Olsen påpeker i sitt skriv til sine kunder og ansatte, at man er opptatt av å styrke de grunnleggende grossistfunksjonene. Det vil i praksis si alt fra ordreregistrering, varelager og leveranser til korrekt fakturering. I tillegg er et viktig å opprettholde høy produktivitet og dermed lave kostnader. I den forbindelse er Brødrene Dahl i ful gang med å utvide sitt sentrallager. Et anlegg som vil stå ferdig til sommeren neste år.

Nye områder viktig
- Parallelt med utvidelsen av sentrallageret jobber vi kontinuerlig med utbygging og forbedring av våre servicesenter. Dette gjøres på bakgrunn av at vi vet at våre kunder i det lokale markedet har behov for et bredt utvalg av produkter, sier han.

Arne-Erik Olsen hos Brødrene Dahl har tro på at bransjen vil vokse innenfor de tradisjonelle områdene og ikke minst i nye områder, som energieffektivisering og fornybare energi.