- I fjor var det fokus på miljø, men egentlig er dette to sider av samme sak, sier markedsdirektør for VA i Brødrene Dahl, Torbjørn Lothe Vik til BDs magasin ”NÅ”.

Hører ikke morgendagen til
Landets VA-nett er jo et avgjørende element i arbeidet med å bedre miljøet og vedlikehold av samme nett blir bare viktigere og viktigere.

- Året vi snart har bak oss er et godt bevis på at ekstremvær og klimaendringer ikke er noe som hører morgendagen til, men det gjelder her og nå. For det er nå det skapes oversvømmelser, flom, ledningsnett sprenges og boområder raseres, påpeker Lothe Vik.

Markedsdirektøren minner om at det må bygges nye renseanlegg og fordrøyningssystemer for å fange rekordnedbøren. Det må etter hans mening legges nye rør og pumpestasjoner, men først av alt må man ivareta vedlikeholdet av det VA-nettet som allerede ligger der.

Manglende stell og ettersyn
- Landets VA-nett er bygd gjennom mange år og representerer en større investering enn det er satset i offshoresektoren. Nå vet vi at nettet er i ferd med å svikte på grunn av manglende stell og ettersyn. Av den grunn er vedlikehold hovedteamet på vår konferanse denne gangen, sier Torbjørn Lothe Vik.

Symposiet i 2012 avholdes på Clarion Hotel på Gardermoen og det vil gå over to dager med start 29. februar.