Det er Fredriksstad Blad son referer de grove og oppsiktsvekkende beskyldningene rettet mot Brødrene Dahl. Varslerne, som begge sitter i ledende posisjoner i hvert sitt firma, har kontaktet G-partner og meldt i fra at ansatte i Fredrikstad kommune både er påspandert reiser og fått gaver av VVS-grossisten. Det dreier seg blant annet om bobleblad og en utegrill.

Brødrene Dahl aviser beskyldningene og distriktssjef i Fredrikstad, Kai Gabrielsen sier dette til lokalavisa:
- Det er ingen i Fredrikstad kommune som har blitt smurt med turer av vårt firma. Jeg avviser alt og vi har rent mel i posen.

Fredrikstad kommune er en stor kunde hos Brødrene Dahl. Kommunen har blant annet kjøpt varer fra Brødrene Dahl for 136 millioner kroner i tidsrommet 2003 og 2007.

Utlyst på det åpne markedet
Varslerne hevder at den kommunale anbudsprosessen nærmest skal ha vært skreddersydd for Brødrene Dahl. Dette tar også Kai Gabrielsen sterk avstand fra.

- Dette faller på sin egen urimelighet. Tre ganger på rad har rammeavtalene vært utlyst på det åpne markedet og alle gangene har vi vunnet. Det er et faktum.

Distriktssjef Kai Gabrielsen innrømmer imidlertid overfor Fredriksstad Blad at ansatte i kommunen har vært Brødrene Dahls gjester under fotballkamper på Fredrikstad stadion, men Gabrielsen påpeker samtidig at dette ikke er smøring.

Gratis fotballkamp
- Vi har noen VIP-plasser på stadion siden vi er sponsor og vi inviterer våre kunder på hjemmekampene. Noen kommunalt ansatte har også fått og benyttet dette tilbudet, men det kan ikke kalles smøring.

Brødrene Dahls representant har også en forklaring på hvordan påstanden om en utegrill er knyttet til saken. Kai Gabrielsen sier dette om grillen.

- VI arrangerte for et par år siden en messe, hvor det ble gitt bort en grill i premie. Det er mulig at det var en kommunalt ansatt som vant denne grillen, men det husker jeg ikke. Det dreier seg altså ikke om smøring - uansett.

Kontrollutvalget ser på saken
Kommunesjef i Fredrikstad kommune, Roy Jacobsen avviser også påstandene som er har kommet til firmaet G-partner.

Varslingen ligger nå i Kontrollutvalget i Fredrikstad kommune. Utvalget er litt usikre på hvordan de skal angripe dette, men de har henvendt seg til G-partner for å få hentet ut flere opplysninger i denne saken.

Det hører med til historien at G-partner tidligere i år har gransket anbudsprosessen rundt kommunens rammeavtale med Brødrene Dahl. Dette arbeidet endte med en rapport, hvor kommunen ble frikjent.