Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

Lars Høgås, daglig leder i Haaland AS.

IK-system fra Ahlsell Partner: – Ansatte vet at arbeidsplassen er seriøs med Kuba IK

Som Ahlsell Partner har Haaland benyttet seg av gode vilkår på innkjøp av internkontrollsystemet Kuba IK. De forteller at Kuba utgjør en forskjell for både kvaliteten på arbeidet og sikkerheten til ansatte – og ikke minst følelsen ansatte har av å jobbe i et seriøst selskap som tar dem på alvor.

Selskapet feirer 70 år i september 2020. Grunnen til at selskapet både har overlevd, vokst og tatt en ledende posisjon i distriktet sitt kan være at de i mange tiår har etterlevd sine grunnverdier: seriøse, løsningsorienterte og positive.

I dag er Haaland et tverrfaglig konsern med avdelinger i flere byer og over 200 ansatte. For å etterleve grunnverdiene sine gjør de veloverveide innkjøp – og velger partnere med omhu.

Ahlsell-partner «i en evighet»

— Vi har vært Ahlsell Partner så lenge jeg kan huske. Det er en lang rekke fordeler med å være partner, både for små, mellomstore og store selskaper. Et av de store plussene er gunstige priser – på langt mer enn bare butikksortimentet.

Det sier Lars Høgås, daglig leder i Haaland AS.

Han har sammen med kollegene tatt i bruk Kuba IK. Valget falt på Kuba fremfor andre systemer fordi det ga ham mulighet til å samle alt på ett sted.
— Vi har moduler for internkontroll, kvalitet, personal og stoffkartotek. Kuba ga oss mulighet til å samle alt dette på ett sted, og det er viktig av flere grunner.

«Se i Kuba»

Når alt er samlet på ett sted har Haaland full kontroll. Det er aldri noen tvil om hvor siste versjon av et dokument ligger.

— Ansatte slipper å stille spørsmål om regler rundt ferie og helligdager, de slipper å lure på hvordan kjemiske stoffer skal behandles trygt og de slipper å tvile på rutinene våre ute på oppdrag. Svaret på spørsmålene som blir stilt er som oftest «Se i Kuba». Det tar ikke lang tid før alle begynner å sjekke før de spør. Både for de som er ute på oppdrag og for de som sitter på kontoret er det svært arbeidsbesparende.

Høgås forteller historier om helt andre tilstander i tiden før nett- og mobilbaserte internkontrollsystemer.
— Før kunne systemet bestå av en perm i hylla på kontoret til daglig leder, som alle de ansatte i beste fall visste eksisterte. I dag har alle ansatte tilgang 24 timer i døgnet, hele året.

Sikkerhet aller viktigst

Høgås sier at de, som alle andre seriøse håndverkerbedrifter, først og fremst tenker på sikkerhet. Da uhellet likevel var ute for noen år siden, var Kuba godt å ha.

Saken fortsetter under bildet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

— Vi legger ekstremt mye vekt på farene rundt å jobbe med elektrisitet med tanke på å få støt, og selvsagt strømgjennomgang. Det er jo alles verste frykt. Da vi hadde en episode der en ansatt fikk strømgjennomgang gikk det heldigvis bra. Kuba reddet ikke noen liv i den situasjonen – men systemet gjorde situasjonen trygg å stå i for oss som kolleger og arbeidsgiver. Med Kuba i hånda var det enkelt å følge rutiner, varsle og melde – og i tillegg kunne vise både politiet og Arbeidstilsynet at vi har alle rutiner på plass i etterkant.

— Jeg er helt sikker på at det betyr mye for de ansatte å jobbe i en bedrift som har kontroll og gode systemer. Kuba har bidratt til at vi har modernisert og digitalisert bedriften. Systemet gjør ikke i seg selv at du driver bedriften etter hverken HMS- eller kvalitetsmål – det må du ha et ønske om å gjøre selv – men systemet gjør det mye enklere.

Dette er Kuba IK

Kuba Norge AS tilbyr Kuba IK som er et webbasert internkontrollssystem. Systemet er sannsynligvis markedets mest moderne og fleksible system som kan skaleres opp og ned etter størrelse, organisasjonsstruktur og behov hos kunden.

  • Kuba er et modulbasert internkontrollsystem som tilpasses hver enkelt virksomhet og som dekker alle HMS lovkrav i alle bransjer.
  • Kuba er nettbasert og kan benyttes på PC/MAC, nettbrett/iPad og smarttelefoner.
  • Kuba gir de ansatte i virksomheten enkel tilgang til systemet via egen logg inn. Dette medfører enkel opp-følging av aktiviteter på alle enheter.
  • Kuba kan leveres som portalløsning som gjør at systemet også er meget godt egnet for kjeder, eiendomsforvaltere eller bransje-organisasjoner.

Gratis å bli medlem

Det er gratis å bli medlem i Ahlsell Partner – send inn din søknad i dag og dra nytte av de samme fordelene som en rekke andre firmaer allerede gjør!

Send søknad her >

Ahlsell tilbyr profesjonelle brukere et bredt spekter produkter og tjenester innen VVS, VA, Elektro, Verktøy og Personlig verneutstyr. Ahlsell er Nordens ledende distributør innen vårt virkeområde med en årlig omsetning på cirka 27 milliarder SEK og om lag 5500 ansatte.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com