Annonsørinnhold

VVSForum Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

Marius Ellefsen, distriktsansvarlig for Buskerud, Vestold og Telemark i Armaturjonsson, og Rørlegger Ivar Tvieten i rørleggerbedriften Ivar Tveiten AS, Kongsberg, har samarbeidet tett i det i det spesielle boligprosjektet i Kongsberg.

Ivar Tveiten AS valgte systemer fra Armaturjonsson til prestisjeprosjekt i Kongsberg

Rørlegger Ivar Tveiten er i ferd med å avslutte arbeidene på en gedigen villa i Kongsberg, og har benyttet systemer fra Armaturjonsson for å dekke behovet for både tappevann, gulvvarme og kjøling. I tillegg har han også brukt leverandøren til å tegne og dimensjonere anlegget.

– En liten aktør som meg er avhengig av å gode støttespillere både når det gjelder produkter og support. Det har jeg i Armaturjonsson, som er en naturlig samarbeidspartner for meg, sier han.

Rørlegger Ivar Tveiten AS har brukt følgende systemer i prosjektet i Kongsberg:

* Arjonfloor Vannbåren gulvvarme på alle rom
* Sanipex Rør i Rør for tappevann til alle skap
* Sanipex MT alupexsystem som tilførsel til skap og fordelere
* Aquatherm Green- og Bluepipe som tilførsel for varmeanlegget
* Aquatherm Blacksystem for klimatisering av villaen

En erfaren bedrift
Rørlegger Ivar Tveiten AS ble etablert i 2008, og har i dag to ansatte. Selv om bedriften er ung, har imidlertid Ivar lang erfaring i bransjen, og sier han alltid har jobbet med produkter fra Armaturjonsson. Det var det ingen grunn til å endre på da han etablerte sitt eget firma.

De siste to årene har han jobbet med prosjektet i Kongsberg hvor han var med fra starten og i planleggingsfasen.  Ivar har sørget for rørinstallasjoner og vannbaserte systemer i den nevnte villaen, og har benyttet en rekke av Armaturjonssons produkter i bygget. Prestisjeprosjektet er også det første som har tatt i bruk det nye kjølesystemet med ”Aquatherm Blacksystem” fra Armaturjonsson. Systemet består av tak og veggplater som kan brukes til kjøling og varme av rom.

– Vi snakker om et prosjekt i svær stor skala. Alle sovehemsene, hele stua, biblioteket og hovedsoverommet er det benyttet dette unike kjølesystemet for å gi optimalt inneklima og komfort også på hete sommerdager. Ingen andre kan levere tilsvarende løsning, påpeker han.

Ivar forteller om en oppdragsgiver som har gitt ham stor frihet til å finne optimale løsninger, både funksjonelt og visuelt.

– I stedet for tradisjonell aircondition, kan man med dette systemet ha skjult kjøling i taket bak himlingsplatene som her – eller i veggene for den saks skyld. En praktisk og god løsning som nesten ikke er til å tro innen du erfarer det selv. I tillegg til at det fungerer veldig godt og ikke er synlig, er det også prismessig et godt alternativ. Installasjonskostnadene er små og produktene er forholdsvis rimelige, sier han.

Han trekker også fram enkelheten i montere systemet, hvor stua var ferdig lagt å bare tre timer.

– Man skrur fast braketter oppe i taket og klikker rørene enkelt på plass. Deretter sveises de ulike kursene i serien i riktig rekkefølge. Men jeg erfarte raskt at det var mest effektivt med to mann når jeg jobbet med sveiseapparatet oppunder taket.

Distriktsansvarlig Marius Ellefsen hos Armaturjonsson er selvsagt glad for å høre alle positive ord fra kunden, og legger ikke skjul på at de har fulgt dette prosjektet ekstra tett.

Saken fortsetter under bildet:

Marius og Ivar i teknisk rom i den store boligen.De viser her frem Aquatherm Blacksystem, et varme – og kjølesystem hvor heteflaten består av tilpassede raster som kan integreres i bygningskonstruksjonen, i både tak, vegger og/eller gulv. I dette prosjektet er Blacksystem benyttet som kjølesystem integrert i taket.

– Ja, dette er jo det første boligbygget hvor det nye kjølesystemet er benyttet. I dette prosjektet er Blacksystem beregnet for kjøling. Systemet har en 70/30 effekt på kjøling. Vi har tegnet løsningen i dette bygget, og alt er kvalitetsberegnet av vår tyske leverandør. Blacksystem sveises på samme måte som Aquaterm systemet. Det er klart dette prosjektet har vært en spennende prosess også for oss. Og desto mer tilfredsstillende å se at det fungerer som forventet. Et flott referanseprosjekt, konkluderer han.

Store dimensjoner
Et så stort bygg krever naturlig nok lange strekk og store tilførselsdimensjoner, som Armaturjonssons systemer løste uten problemer, forteller Ivar.
– Jeg har benyttet Sanipex Rør i Rør for tappevann til alle skap i villaen. Her er det brukt grove dimensjoner på 25mm pex og 20mm pex på grunn av store takdusjer som krever store mengder vann.

Sanipex MT alupexsystem med dimensjoner 26mm og 32mm er brukt som tilførsel til skap og fordelere for å kunne komme fram med rør som klarer å frakte nok vannmengde.

– Det er samtidig mange kvadratmeter som skal dekkes. Jeg opplevde det som veldig praktisk med MT-systemet på gulvvarme for å få fram så store dimensjoner uten for mye plunder. Det er veldig enkelt å koble ved at det bare kan klemmes på plass. Det er sikkert, det er effektivt og det er nesten ikke mulig å gjøre feil.

– Jeg vet ikke om noen andre produsenter som leverer systemer som klarer de vannmengdene og samtidig lar deg enkelt håndtere inne i et skap, legger han til.

Marius forteller at Sanipex MT bygger på samme prinsippet som rør-i-rør, og er basert på trelags rør med dimensjoner fra 12 til 63mm med full gjennomstrømning uten innvendig støttehylse.

– Resultatet er at det transporterer veldig stort vannvolum i forhold til andre systemer. Man oppnår samtidig minimalt med oppblomstring av eventuelle bakterier som kommer inn med vannet.

Saken fortsetter under bildet:

I boligen er det blant brukt installasjonssystemet JRG Sanipex MT med dimensjoner fra d16-d63. Dusjene i bygget krever mye vann, og med en egen spa avdeling er det behov for et større dimesjoner. I tillegg bruker man JRG Sanipex MT til gulvvarmevarmeanlegget i bygget, sier Ivar Tveiten og Marius Ellefsen.

Aquatherm Green- og Bluepipe er og benyttet som tilførsel for varmeanlegget. Her er det PP-R trelags rør som er fusjonssveiset. Rør og deler blir smeltet sammen på 260 grader.

Aldri hatt problemer
Armaturjonsson AS er et ledende selskap i Norge med produkter og systemer for distribusjon av all type vann, varme og kjøling innendørs i boliger og yrkesbygg, i tillegg til installasjonsmateriell for rørleggerbransjen. Ivar sier det er svært tilfredsstillende å ha en leverandør som har alt til boligen, og som samtidig har stort fokus på kundeoppfølging og support. Da har man tilgang både til de beste løsningene og kompetanse. Varene og produktene til Armaturjonsson henter Ivar Tveiten hos den lokale grossisten i Kongsberg, nemlig Heidenreich, som han er svært godt fornøyd med.

– Ja, jeg er i hvert fall kjempefornøyd, og kan ikke huske jeg noen gang har hatt problemer med Sanipex-produkter selv om jeg har benyttet disse i svært mange år, sier en fornøyd Ivar Tveiten – rørleggeren som mange også sikkert vil kjenne igjen som en svært habil langrennsutøver som har vunnet mange skirenn, og vært med mange ganger i tetgruppen som har kjempet om seieren i Vasaloppet.

KAM-ansvarlig Øyvind Christiansen i Armaturjonsson berømmer rørlegger Ivar Tveiten for å tenke nytt i forhold til prosjektet i Kongsberg, og at han velger nye fremtidsrettede løsninger som øker merverdien for kunden. Dette er vår oppfatning også når det gjelder hele kjeden – VVS Eksperten, påpeker Christiansen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com