- Varmepumper blir veldig viktig fremover, sammen med solvarme. Derfor satser vi nå på å markedsføre teknologen som et Bosch-produkt, sier Kjetil Gøystdal, country manager for termoteknikk hos Robert Bosch AS.

Varmepumper fra Bosh har vært markedsført i Danmark de siste 20 år, og nå skal det bygges opp en egen organisasjon for salg av slike pumper i Norge.

Alle tre typer varmepumper vil bli markedsført, luft til luft, luft til vann og væske til vann.

- Markedet luft til luft er størst for hytter og boliger fordi vi har mye elektrisitet i Norge. Mens pumper for luft til vann er beste løsning dersom man har vannanlegg.

- Den reneste, mest sikre og pålitelige varmekilden er jo like utenfor døren. Omgivelsene utgjør et enormt energilager fordi jord og luft inneholder tilstrekkelig varme til oppvarming, selv ved lave utendørstemperaturer, sier Kjetil Gøystdal. Og mener at hus som bygges fremover vil ha varmepumper.

Mer på Robert Bosch AS

Robert Bosch AS
med hovedkontor på Langhus utenfor Oslo, er et 100% Bosch eiet datterselskap av Robert Bosch GmbH i Tyskland.  Robert Bosch AS er en del av Bosch Sales Region Nordic, som består av Bosch-selskapene i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen