Sofienberggata 7 på Grünerløkka har fått nye høyisolerende fasader, nytt ventilasjonsanlegg, energibrønner og solenergi på tak og fasader. Dette skal til sammen redusere byggets energiforbruk med mer en 70 prosent. Beboerne har ikke måttet flytte ut under rehabiliteringen, og vil nå merke rehabiliteringens effekt i form av lavere strømregninger.

- Blokka fra 70-tallet med 164 leiligheter har blitt litt større ved at balkongene er blitt bygget inn i leilighetene, og erstattet med nye balkonger på utsiden. Fasaden er blitt etterisolert og blitt kledd i behandlet treverk som tilfredsstiller krav om ikke-brennbare fasader. En av gavlveggene på bygget har fått solcellepaneler fra 4. til 7. etasje, i tillegg til solcellepaneler på taket. Bygget har også fått to nye tekniske rom på taket, balansert ventilasjonsanlegg og energibrønner som sørger for bergvarme til oppvarming av boligene,opplyser Boligbygg i en pressemelding.

Ny, oppgradert bakgård.

Bakgården har også blitt oppgradert. Her er det flere sittegrupper og møteplasser for beboerne, samtidig som bakgården har flere miljøkvaliteter som god overvannshåndtering og variert beplantning. Bedre belysning i bakgård, ved oppganger og i passasjen til Markveien, vil bidra til trygghet og trivsel i bakgården. For å sikre grønn mobilitet er det etablert ladestasjoner for el-sykler og el-biler i garasjen på bygget.