Senterpartiet BNL - Byggenæringens Landsforening at partiet vil gå inn for at det stilles kompetansekrav til bedriftene i byggenæringen. Ikke minst sett i lys av den nye plan- og bygningsloven, som Stortinget nylig har vedtatt og som spesifiserer nye og skjerpede krav.

Senterpartiet ønsker også at offentlige bygge- og anleggsprosjekter skal kunne brukes til å jevne ut aktiviteten i næringa. Senterpartiet mener det bør innledes et nærmere samarbeid mellom næringa og staten samt KS med tanke på å få bedre prognosemateriell som grunnlag for en slik utjevning.

Høyre vil i motsetning til dagens Regjering ta i bruk nye metoder for samferdselsutbygging, og har i sin alternative transportplan lagt inn 23 veiprosjekter som skal bygges som offentlig-privat samarbeid.

Men Høyre vil ikke gå inn for at det innføres et skattefradrag for utgifter til energieffektiviseringstiltak i private husholdninger og heller opprettholde gode støtteordninger gjennom Enova og Husbanken for energiøkonomiseringstiltak i bedrifter og husholdninger.

Venstre vil opprette et eget FoU-senter for byggenæringen og de ønsker å trappe opp satsingen på det nylig etablerte Lavenergiprogrammet som BNL med flere tok initiativet til.

Venstre vil også ta i bruk OPS som finansieringsmodell i alle større prosjekt på jernbane og veg.

FrP vil ikke videreføre dagens Byggekostnadsprogram i et eget FoU-senter for byggenæringen. De vil bruke langt mer på vei og jernbane enn NTP legger opp til de neste fire årene og formuesskatten skal fjernes for alle.

Line Henriette Hjemdal representerer KrF i Østfold. Hun mener de såkalte krisepakkene har vært nødvendige. - Slike ekstraordinære tiltak må fortsette, og må ha som mål å demme opp mot ledighet på kort sikt, skriver KrF i svarmail til BNL.

Arbeiderpartiet vil finansiere flere større utbyggingsprosjekter via egne poster på statsbudsjettet. Ved å binde midler til enkelte prosjekter sikrer man at disse kan gjennomføres på en rask og god måte, jfr finansieringen av Bjørvikautbyggingen.

Arbeiderpartiet vil bruke den arbeidskapasiteten som ligger i byggebransjen til å ruste opp landet. I samarbeid med kommunene vil partiet fremskynde, pusse opp og sette i gang nye byggeprosjekter over hele landet.
 

Les mer hva partiene mener på BNL.no