Siden åpningen i januar har senteret hatt cirka 2800 besøkende.

- Ringdalskogen har blitt en møteplass og forum for langvarig og verdifull vekst, forklarer kursansvarlig Tore Møgster i Brødrene Dahl. Han ramser opp mange eksempler på gjester som har funnet det interessant å besøke eller benytte kurssenteret etter åpningen. VVS-foreningen, Solenergiforeningen, Vestfold Energiforum, Veidekke, Skanska, Larvik kommune, Vestfold Fylkeskommune, SINTEF, Bellona, Bademiljø og Comfort for å nevne noen på en lang liste.

Kurskonseptene er;
Egne kurs for salgspersonell (Brødrene Dahl), Grunnkurs varme (prosjektering) , og Solkurs.

Spesielt anlegg
Klimasenteret er et spesielt anlegg i forhold til opplæring og oppbygging. Med fem ulike energikilder er det unikt selv i Europeisk sammenheng. Presentasjonsmessig er det delt i to - det som produserer energi, og det som forbruker energi.

De fem ulike energikildene er:
Solenergi som med 60 m2 solfangere tilsvarer gratis energi produsert på en solrik dag tilsvarende 40kW. Den lagres i tanker og benyttes ved behov.

Bergvarme fra 18 energibrønner med ca. 200 mtr. dybde.

Varmepumper. Tre stk. à 46 kW som veksler mot energibrønnene. Lagret energi avgis til kollektor og gir varmepumpene bedre driftsforhold.

Gass. Fem gasskjeler à 48 kW, som er spisslast.

I tilegg er anlegget tilrettelagt for fjernvarme og rør er lagt frem til tomtegrensa.

Energiforbruket fordeles på følgende områder. Varmtvannsbereder med sol i showroom, gulvvarme i hele første etasje, radiatorer i kontorer og møterom i andre etasje, varmebatteri i ventilasjon og snøsmelteanlegg ute i forhold til HMS.