Jørstad as har avdelinger i Lillehammer, Hamar, Elverum/Trysil, Gjøvik, Øyer, Vinstra, Otta og Vågå, pluss eier av rørleggerfirmaet Kristiansen & Larsen AS i Oslo .

Jørstad as er organisert som konsern og har. 210 ansatte og vil oppnå en omsetning på rundt 320 millioner kroner i 2008. I tillegg kommer gode ordrereserver langt inn i 2009.

 i 2008 på drøyt 300 mill. kroner.Virksomheten har sunn økonomi, lokalt eierskap, betryggende ordrereserver og er i stadig utvikling.

- Det handler om å ha blikket langt nok fram, og å være langsiktig, ikke kortsiktig, sier Fjerdmunsmoen.

I 2007 omsatte firmaet for 250 millioner kroner. Men selv om regnskapet som ble sndt inn til Brønnøysund viste et svakere resultat i 2007 enn 2006, så henger det sammen med nødvendige investeringer for å vokse i tiden som kommer.

Jørstad har nettopp kjøpt rørleggerfirmaet Kristiansen & Larsen AS i Oslo som omsatte for 34 millioner kroner i fjor og har de siste årene levert svært gode resultater. Oslo-selskapet er nå datterselskap til Jørstad AS.

I konsernregnskapet for 2008 vil tallene fra rørleggerfirmaet Kristiansen & Larsen AS i Oslo komme i tillegg til de 320 millionene.

- Vår bransje ser ikke mørkt på det. I framtida skal mye energi gå via vann. Fjernvarme, gjenvinning og den type utfordringer, sier han.

Til dette trenges det mye fornyet arbeidskraft innen rørleggerfaget, men det må til en omstilling.

- Det handler det om å ha omstillingskraft og omstillingsevne. Vi har inne en ordrereserve på 150 millioner kroner fra kommende årsskifte. Det er nesten halvparten av neste års omsetning. Dette skal vi takle. Det er en større utfordring å få tak i nok kompetente folk, sier han.

På Lillehammer er Jørstad AS endelig kommet så langt at bygging av nytt hovedkontor på 2 500 kvadratmeter forhåpentlig kan starte i februrar. En sak han har jobben med siden 2001. Her blir det både butikk, rørleggervirksomhet, kontorer for både eget bruk og utleie.

Les også Halve 2009 allerede sikret for rørlegger Jørstad på Lillehammer

Se Jørstad as
 

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen