Joe the Plumber kom i verdenspressen da presidentkandidat John Mc Cain henviste til at nettopp en mann som Joe – en gjennomsnittsamerikaner – ville få skatteskjerpelse under et styresett ledet av Barack Obama.

Medier verden over presenterte rørleggeren som en hardtarbeidende, ærlig og dyktig håndverker som stod på for sin bedrift, og som ville få problemer dersom han ville bli skattelagt slik McCain hevdet.

Så viste det seg etter hvert at Joe slettes ikke var rørlegger. Han jobber riktignok i bransjen, men har aldri klart å få nødvendige papirer på at han kan drive som rørlegger. Og ikke tjente han så mye at eventuelle skatteskjerpelser fra Obama ville slå ut på hans inntekt.

Joe heter Samuel J. Wurzelbacher, og en talsmann for rørleggernes fagforening i Ohio, Tony Herrera har gitt tydelig beskjed om at ”Joe” ikke har gjennomført det nødvendige opplæringsprogrammet for å kunne ta prøven.

Nå har han signert en bokavtale som gir han muligheten til å kjempe videre for den amerikanske drømmen. Bokens arbeidstittel er «Joe the Plumber - Fighting for the American Dream», skriver den amerikanske avisen the Guardian.

Joe skal ifølge ham selv ha fått utallige tilbud om å skrive bok, og får nå sjansen til å skrive om sin amerikanske drøm.

Og så blir kanskje inntektene såpass høye at han allikevel råkes av eventuelle skatteforhøyelser av ham som ble valgt til USAs 44. president.

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen