Til å gjennomføre dette har BKK Energitjenester valgt å samarbeide med SEEN Nordic AS.

Landsdekkende kompetanse
BKK (Bergenhalvøens Kommunale Kraftselskap) har Norges nest største distribusjonsnett med 178.000 nettkunder. BKK eier og drifter i tillegg 31 vannkraftverk samt bygger og drifter fjernvarmenettet i Bergen. Nå ønsker kraftgiganten å styrke seg på energirådgivning innen næringslivet og har inngått avtale med SEEN Nordic om energimerking for BKK sine bedriftskunder over hele landet. – SEEN ble valgt som samarbeidspartner på bakgrunn av en sterk faglig plattform, samt tilgang på et nasjonalt nettverk, forteller Jan Einar Johannesen, konstituert daglig leder i BKK Energitjenester AS.

Objektiv 3. part
SEEN Nordic har blitt det ledende miljøet i Norge på energimerking gjennom fokus på kompetanse samt å balansere rollen som en objektiv 3. part. SEEN har også bygget ut et nasjonalt apparat for energimerking som kan håndtere BKK sin kunde- masse, spredd utover hele landet.

En god karakter = penger spart!
Energimerking skal gi en vinn-vinn situasjon; både miljø og penger spares. Energimerkingen materialiserer seg i en omfattende rapport som tar for seg alle aspekter ved bygningsmassens energiforbruk. Rapporten gir konkrete råd om hvilke tiltak som bør iverksettes og hvilke positive konsekvenser gjennomføringen av disse kan få for energiforbruket i bygningen.

Dette er energimerking for næringsbygg:
Energimerking er obligatorisk for alle som skal selge eller leie ut yrkesbygg. Alle yrkesbygg over 1000 m2 skal til enhver tid være energimerket. Det er eier av bygget som har ansvaret for å gjennomføre energimerkingen. Næringsbygg skal energi- merkes av en ekspert som fyller myndighetenes kompetansekrav. Energiattesten er gyldig i 10 år og skal offentliggjøres i forbindelse med kjøp, salg eller utleie. Det er NVE som administrerer ordningen.