Administrerende direktør Gustav Melin i Svebio kommenterer prognosen slik:

- Dette er en økning av bioenergi fra 2009 til 2010 på 10 terawattimer. Dette er like mye energi som elektrisitet fra våre viktigste atomreaktor i Forsmark, og mer enn elproduksjonan var i begge de stengte Barsebäck-reaktorene. Og en annen sammenligning; fire ganger hele vindkraftproduksjon!

- Merk at vi bare snakker om veksten i ett år. Det totale tilbudet av bioenergi havner i år til 137 TWh. Dette betyr at bioenergi er større enn vannkraft og kjernekraft til sammen og at drøyt 32 prosent av all energi i Sverige kommer fra bioenergi.

- Bioenergi utgjør også en stor del innen fjernvarme, faktisk så mye som 70 prosent av fjernvarme er bioenergi. Dermed er det bioenergi som står for det meste av oppvarming i de fleste byer i Sverige, sier Melin.

I går ble det også klart at Energimyndigheten fordeler 100 millioner kroner som skal fremme teknologiutviklingen innen biogass i Sverige.

– Biogass er et utrolig bra drivstoff med en rekke fordeler, men som det er vanskelig å fremstille. Fordelingen av 100 millioner går til mange bedrifter som inkluderer de fleste innen hele biogasskjeden. Blant annet skal vi ha frem en fullskala demonstrasjon av biogass i flytende form som gjør det mulig for tunge transporter å benytte biogass, sier Kalle Svensson hos Energimyndigheten.

Les mer om bioenergi i Sverige på Svebio

Les også Bioenergi kan gi klimagevinst raskt