Ingeniører er mest pessimistisk med hensyn på verdien av BIM, med hele 12 prosent som sier de ikke ser noen fornuftig verdi.

Dette er et av budskapene i rapporten “The Business Value of BIM: Getting Building Information Modeling to the Bottom Line”, som er den siste av McGraw-Hill Constructions ledende markedsanalyse serie - SmartMarket-rapporter, skriver Forvaltning Drift Vedlikehold.

Denne siste bygger på de to foregående rapportene Building Information Modeling (2008) og Interoperability (2007), 2009 rapporten finner at BIM anvendelse har vokst dramatisk, og i USA brukes BIM nå av mer en 50 prosent av byggenæringen.

Rapporten er på 52 sider og tilbyr ny innsikt i BIM anvendelse og verdien som brukerne får. For ikke brukere ser rapporten på en del av grunnene til det og noen ulike faktorer som kunne motivere dem til å ta i bruk BIM i fremtiden.

For brukere går rapporten dypere inn i brukstid og erfaringsnivå; brukernivå i prosent av prosjekter nå og i fremtiden, kostnadene ved ulike typer av BIM implementering, avkastning og forretningsmessige fordeler fra BIM bruk.

Les hele artikkelen på Forvaltning Drift Vedlikehold