Sweco AS er en uavhengig flerfaglig rådgiver med spisskompetanse innen bygg- og anlegg. Bedriften leverer tjenester både innen RIE- og RIV-fagene. Følgelige har Sweco en er flerfaglig tilnærming til alt arbeid som utføres.

Boligbygg-prosjektene har stanset opp, men for Swecos del utgjorde disse en relativt liten andel av den totale porteføljen. Kombinert med en arbeidssituasjon, der utstrakt bruk av overtid fremdeles er nødvendig for å dekke behovet, er ikke situasjonen dramatisk for Swecos del.

- Vi ser noen tendenser til oppbremsing av næringsbygg, men vi har store offentlige prosjekter som har ligget på vent og som vi nå kan ta tak i. Dette vil i stor grad kompensere bortfallet av prosjekter i andre segmenter av markedet, påpeker Jon-Viking Thunes.

Det er krevende å holde seg à jour med ny teknologi for rådgivningsfirmaene i byggebransjen, men for Swecos del er ikke dette noe stort problem. Bedriften har et bevisst forhold til utfordringene, bruker leverandørenes spisskompetanse og har generelt fokus på det å være oppdaterte.

- Vi har en god dialog med sentrale leverandører gjennom prosjekteringsprosessen og det bidrar til gode løsninger. Det er innenfor byggeautomasjon at de fleste opplever som mest krevende i så måte, sier Thunes.