Dette sier leder for kommunale bygg i Bergen Sølvi Ringås til Estate Nyheter. 

1.juli 2010.
Første juli i fjor skulle alle næringsbygg over 1000 kvadratmeter vært energimerket, samt alle bygg som skal selges eller leies ut. Dette gjelder også kommunale bygg. Etter det VVS-forum kjenner til er det ikke bare Bergen kommune som ligger langt etter skjema med tanke på energimerking av bygg. Mange kommuner ligger skikkelig på etterskudd.

Ligger langt etter målet
Bergen er en av kommunene som ikke har gjort særlig mye med det pålagte kravet. Av flere hundre bygg i Bergen kommune er det 230 som skal energimerkes. Kommunen har med andre ord et stykke vei å gå før de er i mål. Ringås er ikke fornøyd med hvordan kommunen ligger an i denne saken.
- Vi skulle vært kommet lenger. Det er et krav at dette skal gjøres og vi må få selvfølgelig etterleve dette kravet, sier Ringås til EN.

Har ikke fått penger
Forklaringen på hvorfor kommunen ikke har gjort mer med dette arbeidet har selvfølgelig med penger å gjøre. Kommunen har ikke bevilget en eneste krone til energimerking av kommunens eiendommer, selv om det altså er et krav om at dette skal gjøres.
- Behovet for penger er spilt inn, men så langt har vi ikke fått midler til dette ennå. Vi har et håp om at det blir bevilget penger på 2012 budsjettet, sier Ringås.

Kommunen må bruke eksternt fagpersonell for å få gjennomført energimerkingen. Ringås anslår kostnadene til å være på mellom 30.000 og 50.000 kroner per bygg. Et kjapt regnestykke gir da en kostnad på mellom 6,9 millioner og 11,5 millioner kroner.
- Det er vanskelig å si hva det vil koste helt nøyaktig, men et anslag er altså at det vil koste mellom 30.000 og 50.000 kroner per bygg, sier Ringås.

Håper på 2012
Hun forteller at de har hatt jobben ute på anbud hos forskjellige aktører, men foreløpig er ikke noe gjort i og med at de ikke har fått bevilget penger.
- Vi håper at pengene skal komme på 2012-budsjettet. Det går jeg nesten ut i fra, men jeg kan ikke garantere noe, sier Ringås.