Statusrapporten skal beskrive type prosjekt, kostnadsanslag og hvor i prosessen tiltaket befinner seg, fra politisk behandling til iverksetting.

 

Rapporteringen begrenses til å omfatte prosjekter som ble vedtatt som en konsekvens av tiltakspakken og som finansieres gjennom vedlikeholdstilskuddet.

Prosjekter som finansieres gjennom frie inntekter eller som er knyttet til søknadsbaserte ordninger som rentekompensasjonsordningene, investeringstilskuddet til sykehjem og omsorgsboliger og til etablering, tilpasning av utleieboliger, prosjekttilskudd til digital fornying, Energifondets midler osv., holdes utenom.

KRD ber også om at det oppgis hvordan vedtatte prosjekter fordeler seg på henholdsvis barnehage, skole, pleie og omsorg, kirke og kultur, samferdsel og andre sektorer (sistnevnte oppgis som en samlepost og trenger ikke splittes ytterligere opp).

Det legges opp til to rapporteringsrunder: en statusrapportering i juni 2009 og en endelig rapportering våren 2010.

Kommunene og fylkeskommunene skal i etterkant av at midlene har blitt brukt gi en samlet rapportering om bruken av tilskuddet. Kommunene rapporterer til fylkesmannen, som så rapporterer videre til departementet. Fylkeskommunene rapporterer tilsvarende opplysninger direkte til departementet.

KRD ber også om at fylkesmennene gir en kort redegjørelse om det eventuelt er kommuner som må tilbakebetale deler av tilskuddet som følge av at tiltak ikke har blitt satt i gang i 2009 (for mindre investeringer er det krav om at prosjektene også må være avsluttet i 2009), og eventuelt hvilket beløp.

Frist for sluttrapporteringen settes til 23. april 2010.

Kilde:BNL