Med tanke på den pågående debatten om netthandel og pressede priser, så kan vi fortelle at K. Lund benytter seg av netthandelbestilling hos grossistene så ofte de kan.

- Det er praktisk og tidsbesparende å bestille varene hos grossistene på nettet. Det er ofte også billigere, så det gjør vi selvsagt, sier administrerende direktør hos K. Lund, Torkild Korsnes til www.vvsforum.no.

- Hva med forbrukerens bruk av nettet i konkurranse med den mer tradisjonelle rørleggerforretning?
- Vanskelig å si hvor omfattende denne handelen blir. Vår erfaring er at kundene gjerne vil se og ta på produktet. Det finnes da også begrensninger i hva forbrukeren vil kjøpe via nettet, for produktet installerer seg jo ikke selv. Det kan være et blandebatteri til en dusj som man kan skifte selv, men ellers er jo forbrukeren avhengig av en rørlegger og han vil kanskje ikke installere et produkt som er kjøpt på nettet.

- Har bransjen vært dyktige nok til å fortelle forbrukerne om den merverdien det er å handle i en forretning?
- Det dreier seg om å se på varen, men også om veiledning og kompetansen man får i butikken. Det får man jo ikke på nettet. Faghandelen står kanskje stødig til tross for konkurranse fra nettet og andre aktører?

En gang for alle
- Vi kan sikkert bli flinkere på dette området også, men vi har fokus i vår forretning på dette og vi har mange kunder. Vi sitter nok igjen med inntrykk av at de er tilfredse med å kjøpe VVS-produktene over disk, selv om varen kanskje er noe dyrere. Det gir trygghet å handle i en faghandel og de fleste forstår at det må koste noe mer, så jeg er ikke bekymret på kort sikt, fastslår Korsnes,

- Nå varsler blant annet Brødrene Dahl at de vil sette ned prisene fra 1. januar neste år. Din kommentar til det?
- For så vidt hyggelig at de tilpasser seg markedet for det må vi alle gjøre hele tiden, men det er i tilfelle tredje gang på kort tid at de setter ned prisene. Vi hadde gjerne sett at de hadde gjort dette en gang for alle, for det er tidkrevende og kostbart for oss å endre prisene.