– Luftbehandling er et hovedområde for våre motorer, ikke minst VAV er viktig. Men nå har vi også sterk økning for ventiler til vann, opplyser administrerende direktør Johan O. Brevik i Belimo Automation Norge AS til VVS-forum. – Vi startet med vannventiler i 2000. Da hadde vi allerede kunder som etterspurte slike ventiler, og nå utgjør produkter for vann snart femti prosent hos oss. Vi må bli gode på vann for å ha vekstpotensial.

Utfordirningen er å balansere kursene på en rask og enkel måte. Ved å benytte litt avanserte ventiler kan man spare mye tid og ergrelser ved igangkjøringen og dessuten vil vannmengden være riktig i forhold til øyeblikksbelastningen.

Vi er opptatt av å selge løsninger, ikke bare dingser. Vi strever kontinuerlig for å finne innovative løsninger på gamle problemer. Vi lar oss utfordre av bransjens nye krav og ideer, løsningene finner vi gjerne i tett sammarbeide med våre kunder, sier Brevik.

I borettslaget Ternen i Bergen er man i gang med å starte opp et anlegg med sentrale aggregater og balansert ventilasjon i alle leilighetene. Her har vi i sammarbeide med Trox Auranor AS levert en løsning som skal sørge for balansert ventilasjon av leilighetene. Kontrollenheten styrer VAV-spjeldene slik at balansen opprettholdes uavhengig om man bruker kjøkkenhetten eller ikke. Dette er et godt eksempel på at vi evner å levere nye løsninger som møter nye krav i forskriftene.
Vi levere utstyr til nesten alle aktørene i ventilasjonsbransjen og jobber nå for at også rørentreprenørene skal bli kjent med oss og våre produkter.

Johan O. Brevik opplyser at Belimo har tatt markedsandeler og begrunner fremgangen slik:
– Vi har kort vei fra ide til handling.