Belimo Automation lanserer i disse dager en nydesignet butterfly ventil med ny aktuator på 350Nm for ventiler fra DN100-300. Det nye ventildesignet gjør at det kreves mindre moment for betjening av ventilen. Effektforbruket reduseres også med 80 prosent.

-  Den nyutviklede butterfly ventilen med aktuator er en av de mest avanserte og energieffektive high flow løsningene i VVS.markedet. Med fokus på enkel installasjon, brukerfleksibilitet og lang levetid, setter denne serien nye standarder for ytelse i HVAC-applikasjoner, sier Johan Brevik i Belimo Automation Norge AS.

Butterfly ventilen leveres med BAC-net grensesnitt, universal spenningsforsyning 24-240V, og kan leveres med reservekraft som driver aktuatoren ved strømbrudd. Justerbar gangtid er 30-120s, samt NFC-kommunikasjon for enkelt å endre parametere via for eksempel smarttelefon.

En tetthetsklasse på IP66/67 gjør aktuatoren spesielt egnet for utendørs bruk ,da den er beskyttet mot UV-stråling, regn, snø, støv og skitt. Ventilen har innebygget varmeelement, termostat og hygrostat.

- Ventilen er beregnet for avstenging og isolering av anleggsdeler og holder tett opp mot 14bar. Ventilen kan i noen grad også regulere, men er først og fremst en avstengingsventil, sier Brevik.

Belimo kommer til å vise nyheten,samt mange andre spennende produkter på VVS-dagene. Leverandøren blir å finne på stand nr. D:03-05.