- Ja, nå har vi utvidet lagringstemperaturen for ET-bussterminalene (Extended Temperature) fra -20…+60 til det ekstreme -40…+85 °C, sier daglig leder Einar Bråthen i Beckhoff Automation AS, i Tønsberg.

Han forteller til VVS-Forum at bussterminalsystemet fra Beckhoff er blitt benyttet med suksess i mange år blant annet innen bygningsautomatisering hvor et temperaturområde på 0…55 °C er tilstrekkelig.

- Ved å utvide temperaturområdet for utvalgte standard bussterminaler og -koblere til -20…+60 °C er disse nå også egnet for utendørs bruk, i det såkalte „outdoor“-segmentet, sier han.

- Typiske anvendelsesområder er for eksempel alternative energikilder som vindkraftverk, solcelleanlegg eller tidevannsanlegg, som delvis må operere under ekstreme klimatiske betingelser.

Beckhoffs produkspekter av I/O-terminaler med de utvidete temperaturområdespesifikasjonene dekker ifølge Bråthen alle vanlige anvendelsesområder og et bredt spektrum av signaltyper.

- Komponentene med utvidet temperaturområdespesifikasjoner tilbys til samme pris som de øvrige standard bussterminalene, skyter han inn.

- Ved å bruke ET-bussterminaler kan brukeren eventuelt til og med spare tilleggskostnadene forbundet med oppvarming og klimatisering av styringsplattformen, sier daglig leder i Beckhoff Automation AS, Einar Bråthen til VVS-Forum.

Embedded PCene i serien CX5000 er også beregnet for bruk i det utvidete temperaturområdet.