- Hovedfokuset under seminarene er energibesparende tiltak og det er ca. 50 påmeldte, opplyser Einar Bråthen i Beckhoff til vvs-forum.no.

Beckhoffs etablerte integratører har godt fotfeste med sine produkter og løsninger inn mot byggautomatisering. Man har et godt produkt som integrerer alle tekniske systemer i et bygg. Det er på denne bakgrunn Beckhoff kan hevde at man har en unik plattform i dette markedssegmentet. I Sverige bruker for eksempel GK denne plattformen.

Fått gjennomslag
- Ved å bygge opp flere systemintegratormiljøer vil vi ha en plattform som ikke er spesifikk avhengig av en leverandør, som sikrer byggeier en konkurranse i markedet. Vi har fått gjennomslag for vår teknologi ni flere rådgivende ingeniørmiljøer, som spesifiserer vår plattform i underlag i byggeprosjekter, forteller Einar Bråthen.

Spennende løsninger
Beckhoff har teknologier implementert som BacNET/IP, OPC-UA samt at en konvertering fra en teknologi til en annen, for eksempel KNX til Lonworks. Dette gjøres i en PC-basert løsning. Det er følgelig intet behov for ”blackbox” i et slikt system. EnOcean er en annen spennende teknologi som integreres.

Seminaret 8. juni er beregnet på eiendomsutviklere, systemutviklere og rådgivende ingeniører. Dagen etter har kursert fokus på å lære mer om Beckhoffs biblioteker i programvaren som retter seg inn mot byggautomatisering.

- Dette blir to verdifulle kunnskapsseminarer, mener Einar Bråthen hos Beckhoff.