BE ønsker å videreføre miljøarbeidet ved å satse på samarbeidsfora innen energi og miljø i samarbeid med næringen og tilhørende ressursmiljøer. Nettsiden til Byggemiljø, www.byggemiljo.no, videreføres med sikte på en implementering i BEs egne nettsider.

- Byggemiljø har lagt ned et bra og viktig arbeid med miljø i BAE-næringen, sier Morten Lie, direktør i BE.
- Det er viktig å videreføre dette arbeidet i en form som tjener BAE-næringen og myndighetene. Vi opplever at aktørene som har vært knyttet til aktivitetene i Byggemiljø, er positive til at BE nå overtar stafettpinnen. BE ønsker å virke som et aktivt bindeledd mellom næringen og statlige myndigheter, sier Lie videre.
- Miljø er et typisk område hvor man kan hente ut store effekter ved å etablere og videreutvikle samarbeidsarenaer med byggenæringen.

Samarbeid med næringen
I lys av dette vil BE fortsatt fokusere på samarbeidet med næringen og tilhørende ressursmiljøer. Det skal satses videre på etablerte samarbeidsfora innen energi og miljø som Lavenergiprogrammet og Nettverk for gjennomføring av nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall (NHP-nettverket). BE ønsker også å invitere byggenæringen til et forpliktende samarbeid for å få til utfasing av farlige stoffer i byggevarer.

Om byggemiljø
Byggemiljø var et program basert på et gjensidig forpliktende samarbeid mellom statlige myndigheter og BAE-næringen. Formålet med Byggemiljø har vært å drive formidling om miljøvennlige løsninger for å styrke innsikt og praksis hos næring og myndigheter knyttet til byggenæringen. Statens bygningstekniske Etat (BE) har deltatt i programmet sammen med Arkitektbedriftene i Norge, Rådgivende ingeniørers forening (RIF), Byggenæringens Landsforening (BNL), Norsk Teknologi, Husbanken og Statsbygg. Programmet, som har vært aktivt i perioden 2005-2010, fases nå ut. I den anledning vil deler av aktiviteten videreføres i regi av BE.

Byggemiljø har etablert en nettside www.byggemiljo.no som har mye godt miljøfagstoff, veiledninger, verktøy mv. for aktører i BAE-næringen. BE vil i 2011 videreføre nettsiden i nært samarbeid med næringen med sikte på en implementering av relevant stoff i BEs egne nettsider fra 2012.

Kilde:BE