Et tilsvarende bygg på 940 kvadratmeter bygget etter vanlige krav, ville blitt atskillig billigere. Besparelsene på driften vil imidlertid bli betydelig, opp mot 20 prosent.

Oppvarming av både barnehage og resten av grendesenteret skjer via fjernvarme fra en sjøvannsbasert varmepumpe.

Kravet til barnehagens energibehov er satt til 65 kWh pr. kvadratmeter per år. Det er om lag halvparten av det totale energiforbruket dagens standard krever (TEK ’97).

Storøya grendesenter bygge med «Natur og miljø» som profil. Grendesenteret ligger tett inntil friluftsområder, sjøen og naturreservatene på Storøya.

Målet til kommunen under planleggingen, var å «trekke naturen inn» i grendesenteret.

Barnehagen blir en del av et nytt grendesenter på den tidligere flyplasstomten på Fornebu.

Senteret består også av en flerbrukshall og barneskole. Begge får betegnelsen lavenergibygg.

Hallen får et energibruk på 139 kWh/m2 mens resten av senteret får et energibehov på 93 kWh/m2.
Hadde prosjektet blitt satt igang i dag med den kunnskap som nå foreligger, ville Bærum kommune satt enda strengere krav til hele prosjektet.

Barnehagen er bygget som passivhus, mens resten av grendesenteret er bygget mer ordinært. Likevel er energiforbruk langt lavere enn om kommunen skulle dekket de samme funksjonsbehov i form av flere bygg.

Ved å samle flest mulig fellesfunksjoner og rom, er det spart om lag 20 prosent bygningsmasse og dermed også redusert energibehovet tilsvarende.

Grendesenteret på Storøya settes opp av Alliansen ANS 4-4-2 , som vant prosjektkonkurransen for hele grendehuset i 2007.

Gruppen består av Arkitektkontoret Kvadrat, Hent AS (tidligere Heimdal Entreprenør), Rambøll Norge AS og Bravida Norge AS.

Kommunen krevde en samspillsmodell der arkitekter, rådgivere og entreprenører jobbet tverrfaglig fra første stund og med hensyn til natur og miljøet som rettesnor.

Grendesenteret ble påbegynt i november 2007 og skal stå ferdig november 2009.