En av dem er en av veteranene i bransjen, Helge Folkestad, som kan fortelle at hans Enervent-system ”går så det griner”

– Ener-Produkt AS driver på flere fagområder, og har vekst på varme, ventilasjon og gjenvinning, forteller innehaver og daglig leder Helge Folkestad. – Omsider har arkitektene skjønt at det skal være varmegjenvinning! Det øker antall hus som bruker det produktet vi har brent for i mange år.

– Moderne ventilasjon med store luftmengder skal ikke bruke mer energi enn gammeldags ventilasjon med avtrekk, fremhever Folkestad. – Nå skal alle ha boligventilasjon og effektiv varmegjenvinning. Hos oss er varmegjenvinningen så effektiv at det ikke er behov for det varmeelementet som alle andre har. Tester utført av SINTEF Byggforsk viser at Enervent har høyere virkningsgrad jo lavere temperatur. Andre systemer har fallende virkningsgrad.

Det er snart 30 år siden Helge Folkestad lanserte sitt ventilasjonsanlegg for boliger, og fremdeles er det dette han forbindes mest med. Men Ener-Produkt AS selger også nærmere 150 varmepumper i året, alle av typen luft-vann. I tillegg har selskapet de siste årene hatt et økende salg av Best Board, en varmelist som plasseres på veggen like over gulvet.

– Krisen merker vi ingenting til her i Bø. I disse dager ansetter vi nye folk og har 14 ansatte. I tillegg leier vi inn montører, men det blir snart nye ansettelser., sier Helge Folkestad til VVS-forum.