Situasjonen er imidlertid ikke dramatisk endret sammenlignet med rapporten Anticimex Norge lagde i 2006.
I 2006 ble i underkant av 9 000 boliger undersøkt. Nå er altså hele 16 000 boliger sjekket, så tallmaterialet som er lagt til grunn denne gangen er mye større.

Høy andel
Hele 50 prosent av badene har skader eller det er påregnelig med skader og behov for utbedringer innen ”rimelig tid”. Denne høye andelen viser med all tydelighet at risikoen for tvister ved boligsalg/kjøp er betydelige.
I tilegg viser rapporten til Anticimex Norge at så mye som 21 prosent av badene er i så vesentlig dårlig stand at det trengs omgående utbedringstiltak. Bad er svært dyrt og familieøkonomien kommer under sterkt press når utbedringsbehovet kommer uventet. Disse tallene er sammenfallende med funnene i forrige rapport.

- Innholdet i denne rapporten kan også eiendomsmeglere merke seg. Både boligselgere og boligkjøpere bør ha en realistisk oppfatning av at selv boligen ved første øyekast kan se ”ny” ut, men intet varer evig, sier administrerende direktør i Anticimex, Roy Malmo Nilsen i en kommentar.

Hele 96 milliarder kroner
I undersøkelsen til Anticimex var det i snitt 1,25 bad per villa/tomannsbolig/rekkehus og 0,98 bad/leilighet. Badene i første gruppe hadde TG3 på 23 prosent, mens bad i leiligheter hadde TG3 på 12 prosent. Etter folketelingen skal det finnes 1,9 millioner bad i villaer/tomannsboliger/rekkehusi Norge og dersom 23 prosent er skadet, så gir dette 430 000 skadede bad. For leiligheter blir det 43 000 skadede bad, så totalen blir 480 000 skadede bad.

- Med en snittkostnad på 200 000 kroner per skade, gir dette omgående utbedringskostnader på 96 milliarder kroner, skriver Anticimex i sin rapport.

Rapporten omhandler totalt 16 forskjellige konstruksjonstyper og er følgelig svært omfattende.