Systemet kalles Geniax og går ut på at temperaturreguleringen i et radiatoranlegg skjer med miniatyrpumper, ikke med tradisjonelle ventiler. Miniatyrpumpene plasseres ved varmepunkter og varmekretser og styres av en elektroniskt kontrollenhet. Denne registrerer varmebehovet i hvert enkelt rom og styrer miniatyrpumpene.

Tradisjonell “tilbudsorientert oppvarming” med en sentral pumpe er dermed erstattet med “etterspørselsstyrt oppvarming.” Pumpen går bare hvis det er behov for varme. Med Geniax er varmeanlegget hele tiden i en energieffektiv beredskapsstilling og leverer til enhver tid nøyaktig så mye varme som er ønsket på et gitt sted. Dette betyr ikke bare bedre hydrauliske egenskaper og høyere komfort, men også en reduksjon på hele 20 prosent i energi til oppvarming.

Geniax er i første rekke beregnet på nye anlegg, men systemet kan også med fordel benyttes under renovering av eldre bygg. Geniax er godt egnet til hus av alle størrelser, fra eneboliger til større næringsbygg.

Miniatyrpumpene benytter den samme EC motorteknologien som allerede er kjent fra Wilos høyeffektive pumper. De små og solide pumpene er ekstremt stillegående. Pumpeelektronikken monteres like ved hver enkelt pumpe og styrer pumpen via kabel. Pumpene leveres med pumpehus i forskjellig form og farge for tilpasning til miljøet.

På ISH mottok Wilo en pris for Geniax i fordbindelse med det tyske industriinitiativet “Tyskland – ideenes land”.