Slik innleder nettstedet architectureandvision.com en reportasje fra Etiopia, med tema vann.
 
De skriver videre at for å overleve her, går kvinner og barn hver dag mange kilometer til grumsete og ubeskyttede vanndammer, der vannet ofte er forurenset med både menneskelig og animalsk avfall, parasitter og sykdommer. De samler vannet ved hjelp av tørre, utskårne gresskar og bærer vannet tilbake i gamle plastbeholdere, som er ekstremt tunge.
 
Det er det norske nettstedet for inspirasjon, innovasjon & innsikt - 3in.no som har fanget opp afrikaartikkelen og gjengir noe av den.
 
De referer til architectureandvision.com om at luft inneholder alltid en viss mengde vann uten hensyn til temperatur og fuktighetsforhold.

Med dette utgangspunktet har arkitektprosjektet Warka Water (WW) designet et bambustårn som produserer 100 liter vann hver dag fra kondensvannet i luften. Det er mulig å produsere vann fra luften nesten hvor som helst i verden.

 
En nøkkelfaktor for suksess er at WW er designet for å være eiet og drevet av bygdefolket. WW er konstruert for å kunne bygges og vedlikeholdes ved å bruke enkle tradisjonelle verktøy og byggeteknikk som landsbybefolkningen selv kan håndtere.
 
Les mer på architectureandvision.com

Bildet under: Slik fungerer Warka Water tårnet designet av Architecture and Vision.