Målet er å gjøre energitiltakene så effektive at beboernes totale månedlige kostnader blir lavere enn ved en vanlig fasaderehabilitering, til tross for at investeringene i utgangspunktet er høyere.

Luft-vannvarmepumpen skal erstatte oljefyr. Energiforbruket til romoppvarming utgjør nå 275 kWh per kvadratmeter. En utredning foretatt av SINTEF Byggforsk viser at oppvarmingsbehovet kan komme så langt ned som til 30 kWh per kvadratmeter per år som tilsvarer 11 prosent av dagens behov.

Kostnadsvurderinger skal gjøres i løpet av august, og borettslaget skal på generalforsamlingen i september bestemme seg for om de vil sette i gang rehabiliteringen. Byggestart vil eventuelt ligge rundt årsskiftet 2008-2009.

Norsk Teknologi vil med sin nyetablerte bransjeforening VKE - Foreningen for Ventilasjon, Kjøling og Energi, aktivt støtte opp om denne type tiltak. Rehabilitering av boliger og yrkesbygg til lavenergistandard forutsetter bruk av moderne energieffektiv teknologi som balansert ventilasjon og varmepumpe.

Kilde: Norsk Teknologi