Da får vi avisoverskrifter om at noen er blitt syk eller har dødd på grunn av bakterier i badevannet. Denne faren har gjort at det er ekstremt strenge hygieniske regler for bruk av boblekar på hoteller og andre steder hvor det er mange brukere.

Alternativet for solike steder er massasjekar som ikke gir bakterier noe sted å trives, kar som tømmes etter bruk, er enkle å vaske og ikke trenger spesielle rensemidler. Vi presenterte dem innledningsvis her på VVS-forum i går under overskriften ”Krigsskip i badet”. Den tittelen henviser til at Hurric boblekar klages av samme materiale som de nye fregattene, glassfiber og polyester.

– Skipet heter Hurricane og har en rekke fordeler fremfor et konvensjonelt boblebad, forteller Kjell Christensen, eier av og teknisk sjef i Fjordbad AS, der broren Rolf er markedssjef. – Når det gjelder hygiene er vår løsning med trykkluft knusende overlegen, noe som gjør at vi ikke bare står sterkt på privatmarkedet, men også hos spa-sentre og hoteller, og hos hudpleiesentre som vil kombinere hudpleie med 25-30 minutter i massasjekar.

– Har de et boblekar med vanndyser, er det begrenset hva du kan ha i vannet. Her står du fritt til å helle oppi alt du måtte ønske av badeoljeer og godlukt.

Med Hurricane er det heller ingen fare for Legionella eller andre bakterier, igjen fordi dette er et badekar som tømmes. Det er ingen lommer hvor bakterier kan gjemme seg. Biofilm forekommer ikke, her er alt vaskbart. Skal du bade trygt i et bad med rør, må du ha i to tabletter først, og så skal du rense karet etterpå. Et av våre kar brukes på dekk 13 på Color Magic, der har de et stort spa-senter og treningsavdeling. På slike steder, med høye krav til hygiene, er Hurricane uovertruffent, sier Kjell Christensen kledelig beskjedent.

En annen fordel ved Hurricane-karet er at pumpen er lydløs, du hører bare lyden av vann i bevegelse.