- Det var et spesielt år i fjor. Vi skiftet navn og totalrenoverte hele butikken og vi åpnet 17. april 2012, men alt i år er vi tilfredse, sier daglig leder i Bærum VVS Senter, Robert Fossum til www.vvsforum.no.

Bærum VVS Senter omsatte for 17 millioner kroner i 2012 mot 20 millioner året før, men det var altså mens selskapet hadde rørleggere ansatt.
- Vi fikk et negativt resultat på en million kroner, men det var som forventet. Vi er tross alt greit fornøyd med fjoråret, kommenterer Fossum.

Bra så langt i år
-Hvordan har starten på dette året vært?
- Det har vært et bra år så langt. Vi har nå knyttet til oss samarbeidspartnere innenfor montering og totalrenoveringer av bad. Dette gjør det mulig for oss å kunne tilby «hele pakka» og ikke bare utstyret.

- Hva er det mest utfordrende med kun å drive butikk?
- Det er åpenbart dette med å få nok folk inn i butikken, derfor må vi markedsføre oss på en slik måte at det er oss folk tenker på når de skal pusse opp badet sitt. Vi har fortsatt stor tro på lokalavisene og kjører ukentlig helsider i Budstikka og Aftenposten. Vi får god respons på annonsene, sier Robert Fossum.

Folk i butikken
En annen utfordring for Bærum VVS Senter er netthandel. Stadig mer handles på nett og det er viktig å kommunisere med markedet. Prisene klarer man å holde på et fornuftig nivå og det er viktig, men det er også viktig å forklare og informere om at store utstillingslokaler og høy servicegrad ikke kan sammenlignes med prisene på nettet.

- På alle områder jobber vi bevisst for å bli bedre og for å treffe kundenes behov. Vi ønsker i gi forbrukerne inspirasjon og vi legger vekt på å få kunden til å komme litt ut av boksen og tenke annerledes.

Varme og Bad-medlem
Bærum VVS Senter har fem ansatte og et par deltidsansatte. Forretningen er medlem av Norges største rørleggerkjede, Varme og Bad. Kjeden bidrar etter Robert Fossums mening til økt kjennskap og trygghet for kunden.

- Det er også hyggelig at Huseiernes Landsforbund og lokale boligbyggelag ser verdien av å samarbeide med oss. Dette er en gjensidig, poengterer daglig leder.

- Har dere satset på egen varmeavdeling i forretningen?
- Vi har en egen avdeling, men den er ikke oppe og går for fullt ennå. Vi trenger blant annet mer kursing før vi vil satse tungt på denne nisjen.