Det er 15 medlemsbedrifter og 18 butikker i Baderingen. Noen av medlemsbedriftene har flere butikker. Omsetningen i 2012 var på cirka 420 millioner kroner.

- Vi har satt det som et krav for medlemskap at man har butikk. Butikken er en viktig arena og den første møteplassen for kunden. Det er ikke bare forbrukeren som oppsøker butikkene i kjeden. Vi bruker forretningene våre overfor håndverkere og prosjektkunder, sier daglig leder i Baderingen, Tom G. Bogstrand til www.vvsforum.no.

Bogstrand har vært med siden starten, og selv om han er alene på kontoret i Ski utenfor Oslo, har han et produktråd, et styre og et bredt nettverk å støtte seg.

En stor familie
Tom G. Bogstrand karakteriserer Baderingen og dets medlemmer som en stor familie. De fleste bedriftene har vært med i lang tid. Alle kjenner alle. Det er harmoni og samarbeid som preger kjeden. Kontakten og samarbeidet med leverandørene og grossistene er god.

- Vi har fokus på kvalitet, og skal være best på service, produkt og fagkunnskap. Vi gir ut åtte kundeaviser (DMèr) i år. Hvert medlem får sin egen logo slik at avisa får et lokalt preg.

- Lokal identitet er viktig. Kjeden skal være med å hjelpe og styrke den lokale forankringen like mye som å skaffe produkter til riktig pris, sier Bogstrand.

I en tid der markedet oversvømmes av synlige VVS-produkter, satser Baderingen på å være en seriøs faghandel. Pris er viktig, men det dreier seg kanskje enda mer om veiledning og kvalitet på produkter og arbeidsutførelse.

- Ved å gi våre kunder den beste service og veiledning, tror jeg vi står oss godt i fremtiden også.  Bad, vaskerom og kjøkken må være fagmessig utført, slik at kunden kan være trygg på at investeringen er god og sikker. I en verden der forskriftene er mange, vil kompetanse på alle områder være helt avgjørende. Blir det innført ROT-fradrag også, vil flere useriøse aktører forsvinne og bransjen vil bli styrket, mener Tom G. Bogstrand i Baderingen.

Vil ha flere medlemmer
Baderingen jobber med å få flere medlemmer i kjeden. Tom G. Bogstrand har et ønske om at kjeden skal være representert i alle fylker. Målsetningen er å vokse til ca. 25 medlemsbedrifter.

- Vi ønsker bedrifter som passer inn i vårt konsept. Vi har medlemmer som er små, middels, og store.

Feirer i Spania
Baderingens 20 års jubileum vil bli behørig markert i Spania i midten av september. Medlemsbedriftene og flere av leverandørene treffes i Alicante på Costa Blanca-kysten for faglig påfyll og sosialt samvær. Dette gleder vi oss til.

- I september kommer vi med en jubileums kundeavis(DM) med mange gode tilbud, sier en optimistisk og engasjert Tom G. Bogstrand.