- Starten på 2012 har vært helt fantastisk. Den gode trenden fra 2011 har bare fortsatt inn i dette året. Veksten er av en slik art det kan virke som om vi øker våre markedsandeler om dagen.

Det siste tre kvart året har Bademiljø fått åtte nye medlemmer og det siste tilskuddet er Haget Rørleggerbedrift i Kongsvinger. De blir medlemmer av kjeden fra 1. mai av.

- Vi er primært opptatt av å ha en riktig geografisk dekning i forhold til markedets krav til en landsdekkende kjede, men det er åpenbart at bedriftene rundt om i landet er interessert i vårt kjedekonsept, vår markedsføring og våre innkjøpsbetingelser uansett hvor man holder til.

Mange i prosjektmarkedet
- Dere er med andre ord meget tilfreds med utviklingen?
- Vi opplevde en ganske flat start på fjoråret, men en veldig positiv utvikling i annet halvår. Totalt sett ble 2011 meget positivt med en vekst på nærmere 10 prosent. Når vi da vet at 2012 har startet bra, så ser dette lovende ut, men jeg ønsker ikke å gå ut med konkrete tall nå. Vi hadde imidlertid en god kampanje i januar i år som generte stort salg ute i butikkene.

John-Arne Eiken registrerer at mange av medlemsbedriftene er svært engasjerte i prosjektmarkedet. Det finnes geografiske forskjeller, men alt tyder på at denne utviklingen vil fortsette videre i 2012. Samtidig er kjededirektøren selvsagt klar over at utviklingen i den globale og den europeiske økonomien kan påvirke veksten. Alle prognoser på ROT- og nybyggmarkedet peker imidlertid i riktig retning, så vi er nøkternt optimister for 2012.

Felles varedatabaseprosjekt
Et av de viktigste prosjektene Bademiljø holder på med nå, er å videreutvikle og avslutte et felles varedatabaseprosjekt sammen med NRA: Synergo Vare Database. Gjennom å tilrettelegge for sentralt vedlikehold av priser og vareinformasjon, er målet å forenkle hverdagen og øke lønnsomheten for Bademiljøs medlemsbedrifter.

- Dette skal vi oppnå gjennom enkel «ett trykks» oppdatering av priser og varer – direkte inn i bedriftens ERP-system, skanning i alle varetransaksjoner i butikk, på lager og i servicebilen samt forbedre rutiner og fokus på kalkyler, kostnader og varedokumentasjon. For eksempel er bruk av GTIN-nr. et viktig fokus siden det er det eneste nummeret som følger alle varer, sier Eiken.
Selv om Badenmiljø nå utvikler et eget format har man fortsatt god dialog med alle leverandørene om felles løsninger. Kjeden tror nemlig at man på sikt vil ha behov for større grad av standardisering av alle vareinformasjon.

Oppdaterer butikkene
- Vi har også stort fokus på medlemmenes generelle drift og kompetanseutvikling. Kompetanse vil nemlig være helt avgjørende for at VVS-bransjen skal opprettholde sin posisjon fremover. Vi er nå godt i gang med andre modul i vår nye e-lærlingeplattform. Her kan bedriften gjennomføre morsomme og lærerike virtuelle øvelser for å øke kompetansen, enten som team eller alene.

- Andre prosjekter dere arbeider med akkurat nå?
- Vi oppdaterer butikkene våre. Med relativt enkle og ikke særlige kostbare grep, vil vi fremover forbedre innredning, mekanisk kommunikasjon, hyllemerking og plakatering i butikkene. VI skal fremstå som en inspirerende og attraktiv faghandel, understreker John-Arne Eiken.