- Vi vet at marginene blir utfordret av nye aktører og bransjen/verdikjeden må effektiviseres, sier administrerende direktør, John-Arne Eiken i Bademiljø.
Hartmark Consulting har gjennomført en markeds-, bransje- og lønnsomhetsanalyse for NRL, Rørkjøp, Bademiljø, Comfort, Varme og Bade samt VVS-Eksperten. I rapporten kommer det frem at VVS-bransjen har mange problemstillinger å ta fatt i.

Et klart fortrinn
- Rapporten viser etter vår mening ikke bare problemstillinger for bransjen, men også mange muligheter. Det blir opp til den enkelte aktør å bruke rapportens konklusjoner i sine strategier, understreker Eiken.

Bademiljøs administrerende direktør legger til at de tradisjonelle salgskanalene for VVS fortsatt har et fortrinn og kjeden vil styrke akkurat disse fortrinnene, som går på fag og fagkunnskap.

- Vi kommer til å fortsette å ha  fokus påkunder, inspirasjon og salg av totalløsninger. For å beholde dette forspranget vil vi sette inn enda mer ressurser for å øke kompetansen hos våre medarbeidere. Det samme vil vi gjøre innenfor rekruttering, for tilgang på nok og riktig kompetanse blir viktig fremover, sier Eiken.

- Aktuelt å etablere egen nettbutikk?
- Markedet endrer seg raskt og vi må derfor vurdere spørsmål om egen nettbutikk fortløpende. Foreløpig er volumet gjennom denne salgskanalen begrenset, men det påvirker kundenes prisbevissthet.

Vurderer konsekvensene
- Hva er den største utfordringen med egen netthandel for en VVS-kjede?
- Det ligger primært på kundens forventninger til prisnivå og leveringspresisjon, det vil si logistikkløsninger.

- Følgelig er det umulig å tidfeste om eller når Bademiljø vil opprette egen nettbutikk?
- Vi vil bruke nødvendig tid til å vurdere konsekvensene ved en slik etablering. Vår primære salgskanal i dag, rørleggervirksomhet med egen butikk, gir kundene en personlig service og faglig veiledning. Dette gir oss i neste omgang ofte hele jobben, som i praksis betyr montering, rehabilitering og serviceoppdrag, så vi må tenke oss nøye om før vi endrer konseptet vi har i dag. Det fungerer foreløpig meget godt, sier Bademiljøs John-Arne Eiken.