I tillegg ble det avholdt parallelle sesjoner hvor spesialiserte tema innen de respektive gruppers interessefelt ble tatt opp. 

Venstres Gunnar Kvassheim, mangeårig leder for Stortingets Energi- og miljøkomité, holdt åpningsforedraget Energi og miljø – krav og utfordringer. Han beskrev seg selv som ”teknologioptimist” og påpekte at det å ta miljøutfordringen på alvor er en forutsetning for videre velstand. – Selv om Norge kun står for 0,2 % av samlet Co2-utslipp, må vi også ta i et tak. - For å bli hørt blant andre er det viktig at vi selv bidrar, var hans budskap til forsamlingen. Han oppfordret publikum til å værte ambisiøse og tenke langsiktig og ga uttrykk for optimisme på bransjens vegne:

- Det er fullt mulig å stanse den negative utviklingen – så lenge vi utnytter det potensialet som ligger i utfordringen.

Andre punkt på programmet var en paneldebatt hvor representanter fra ulike foreninger innledet med sine argumenter. Publikum deltok aktivt og stilte gode spørsmål til panelet. Gunnar Grini fra Statens Bygningstekniske etat gjorde så rede for ny Teknisk Forskrift.

Etter lunsj og messebesøk ble forsamlingen delt i to, og det ble holdt parallelle foredrag innenfor hvert fagfelt. AVI-publikummet fikk en engasjert innføring i solfangerteknologi av Knut Olav Knutsen (Brødrene Dahl) og Thore Sydtangen (CTC Ferrofil), før Svein Marienborg fra Inva Engineering avsluttet dagens program med et foredrag om enkle vannbårne varmeanlegg.

NRL var godt representert på konferansens andre dag. Oddgeir Tobiassen foreleste om NRLs nye DDV-program. Ole Larmerud holdt innlegg om Fagskolenes nye Service- og fagteknikerutdanning – KEM.
Etter et fire timers opphold i et solfylt Kiel, stod biovarme og fjernvarme på programmet. Det var også satt av godt med tid til mingling, messebesøk og sosialt samvær.

De foreløpige tilbakemeldingene vitner om at arrangementet var vellykket og at det frister til gjentakelse. Alle presentasjonene fra konferansen er tilgjengelige for nedlasting fra www.driftskonferansen.no .

Kilde.nrl.no