Det var flere grunneiere på Brønnøya i Asker som sperret opp øynene, da de nylig fikk brev fra Asker kommune. I brevet fremgår det at kommunen forlanger full byggemelding på vedstabler.

Det er i forbindelse med lovlighetskontrollen på Brønnøya at saksbehandleren i plan- og bygningsavdelingen har sendt brev der hun forlanger at vedstabelen må byggemeldes. Det fordi det er bygget et enkelt tak over for å verne veden mot vær og vind. Dette skriver Budstikka.

Saksbehandleren som har sendt brevet, opplyser at også små hundehus er søknadspliktig, i likhet med pumpehus.

Blant de som ble perpleks over kommunens krav, er Asker kommunes egen eiendomssjef, Tom Lindberg. Han har regnet ut at en søknad om «vedstabel med tak» vil koste 10.000 kroner:

Byggegebyrene i Asker blir på over 5000 kroner. I tillegg kommer rekvirering av situasjonskart, nabovarsling, tegning av stabelen med plan og fasader i størrelse 1:100 – et arbeid som raskt koster 5000 kroner. Den sammen prosessen og kostnaden vil gjelde for et lite hundehus.

– Det er helt hoderystende at slike små fillesaker i det hele tatt blir tatt opp. Hva er det for slags ressursbruk, sier Tom Lindberg til Budstikka.

– Så langt jeg kan forstå er det heller ikke i tråd med de klare vedtak kom politikerne har gjort både i formannskapet og i bygningsrådet. Senest i februar i år uttalte bygningsrådet at nytteinnretninger som hundehus og tildekkede vedstabler ikke skulle bli til gjenstand for slik behandling.

Og det er hva som nå skjer, sier en noe oppgitt Lindberg. Han har tatt kontakt med flere sentrale politikere, blant annet leder av bygningsrådet, Stein H. Annexstad, som har lovet å ta opp saken og følge den opp i forhold til bygningsbyråkratene.

– Jeg har alt varslet plan- og bygningssjefen at det kommer en reaksjon på brevene og avgjørelsene som er tatt i disse sakene, sier Annexstad.