Kommersiell direktør Hans Wernersen i Høiax er tydelig fornøyd med at han har fått Arvid Aalen med på laget.

– Jeg har hatt mange flotte og lærerike år med gode og engasjerte kollegaer i Geberit, en tid jeg ser tilbake på med stolthet og glede. Men samtidig følte jeg tiden var moden for å gjøre noe nytt, sier 52-åringen få dager etter han begynte hos sin nye arbeidsgiver i Fredrikstad.

- Det kunne ikke vært bedre klaff i forhold til vår satsing og vårt kundefokus. Vi har brukt de siste årene på å bygge Viega som varemerke i det norske markedet, et arbeid som virkelig begynte å gi avkastning i fjor. Da så vi også at vi trengte en dyktig person til å ta seg av denne produktgruppen - i tillegg til våre lyddempende avløpsrør fra Rehau - om vi skulle yte kundene den servicen og oppfølgingen vi ønsker og de forventer.

- Vi har gode muligheter til å komme inn på store prosjekter, men det krever fullt fokus og en egen ansatt dedikert i dette arbeidet. Det har vi nå fått med Arvid, som er høyt respektert i markedet. Han har solid og høy kompetanse på disse områdene, og kan jobbe mot storkunder umiddelbart. Samtidig er dette et ledd i generell kompetanseheving for Høiax, som er et viktig satsingsområde.

Moderne installasjonsteknikk
Viega pressfittings rørsystemer i metall og alupex har utallige patenter, høy kvalitet og Viega er en sterk tysk internasjonal aktør. Fokus er på energieffektivitet, lekkasjesikkerhet, komfort, drikkevannhygiene og levetid. Det er som musikk i Aalens ører, som brenner for den europeiske kunnskapen som Høiax besitter – blant annet gjennom Viega.

Aalen påpeker at pressystemene som brukes i dag er trygge, og koblingsteknikken brukes i nesten alle typer installasjoner.

- Pressteknologien til Viega med SC-Contur er moderne og sikker. Det unike med systemet, er at om man har presset og gjort det man skal, er det 100 prosent tett – og om man ikke har presset så er det 100% utett. Det vil man umiddelbart oppdage under lekkasjetesten, som er en sikkerhet for rørlegger, sluttbruker og Høiax.

Kunnskapsdeling
Aalen poengterer viktigheten av god opplæring i rørleggerteknikker, system og materialvalg til kundene. Utviklingen pågår for fullt og han nevner at nyeste generasjon innen pressverktøy gir effektive og økonomiske installasjoner for rørleggere.

- Rørleggere er avhengig av å tjene penger. Vi skal bidra til at de gjør det, sier han.

Han ser også stort potensial i Rehau sitt lyddempet 3-lags PP avløpsrørsystem i årene fremover.

- Vi skal utfordre oss selv, være lyttende og forsterke Høiax´ verdier, er hans programerklæring når han nå starter en ny etappe på sin yrkesvei.