Arne Bergli AS er importør, varmegrossit og leverandør av løsninger for vannbåren varme, solvarme, tappevannsystem og biovarme.

- Vi har nå en ny vifteradiator i vårt sortiment, en Ferroli som er meget stillegående fordi den er utstyrt med modulerende vifte som gir lav viftestøy og ”riktig” varmeuttak, sier daglig leder Arne Bergli til VVS-Forum.

Han opplever at den er blitt godt mottatt i markedet fordi den har mange fordeler, blant annet at den kan brukes til både oppvarming og kjøling, at den er kun 13 cm dyp og lydsvak.

Det siste er en fordel i rom der eliminering av støy er viktig, mener han.

Ifølge Bergli leveres den nye vifteradiatoren i to varianter og fire størrelser.

- Den ene varianten er radiator med vifte og kabinett og den andre er radiator med vifte uten kabinett, men for innbygging. Størrelsene for varme er 1000 W til 4100 W ved 50° tur temperatur og for kjøling 830 Wtil 3340 W ved 7° tur temperatur, sier han.

Han mener at Ferroli er en vifteradiator som er egnet for innendørs installasjon i boliger, hytter og kontorlokaler.

- Installasjonsprosedyren er enkel med tilkobling av tur- og returrør på venstre side, samt elektrisk tilkobling ( 230 volt ) på høyre side. Vifteradiatoren har integrert elektronisk termostat 3-trinns (TC) eller fjernstyring med termostat for veggmontering (CC-R) som tilvalg, sier Bergli.

Viftekonvektorer er termostatstyrte radiatorer med innebygd stillegående vifte.

Effektive radiatorer, gjør at man kan gå ned på antall installerte radiatorer. Riktig dimensjonert og riktig plassert kan en viftekonvektor erstatte opp til 5 tradisjonelle radiatorer.

Videre mener han at viftekonvektorer er den rimeligste måten å installere vannbåren varme. Dette er et godt alternativ til vanlige radiatorer eller gulvvarme.

- En viftekonvektor er effektiv fordi den har innebygd vifte. Ved for liten dimensjonert viftekonvektor kan imidlertid viften være en irritasjon gjennom støy pga at den må kjøres på den høyeste viftehastigheten. Det er derfor viktig at viftekonvektoren dimensjoneres riktig, påpeker Bergli.

- Den må være stor nok til at viften normalt kan gå på den laveste hastigheten som er akseptabelt i forhold til rommet den skal varme opp.

- Riktig dimensjonert skal en viftekonvektor ha mulighet for å kjøre viften både opp og ned i forhold til ønsket temperatur. Viftekonvektorer (FanCoil) kan benyttes i eksisterende radiatorsystem for eksempel ved overgang fra 80/60°C system til lavtemperatursystem eller radiatorsystem i nye boliger, hytter eller kontorlokaler.

Ferroli har en egen kondensoppsamler, laget av termoplast materiale for å forhindre rust. VN-serien kan installeres vertikalt eller horisontalt. VM-F serien installeres vertikalt som standard, men også horisontalt ved å kjøpe en ekstra kondensoppsalmer.

1- fase motor med resin-belagt spole montert på antivibrasjon støtter i EPDM. Motor styres av termostatpanel med temperaturføler som standard med 3 hastigheter. VM-F-serien har innovativ luftsugesystem med automatisk aktivert spjeld når viften er i drift.

- Våre produkter selges gjennom alle VVS rørleggerfirmaer som kunden selv velger/sporer opp og som kan tenke seg å samarbeide med oss eller via rørleggerfirmaer som allerede er kunde/forhandler hos oss i dag, sier Bergli. Han understreker at han hovedsaklig selger produktene gjennom VVS/rørleggerfirmaer og VVS –grossiter fordi produktene bør monteres av fagpersonell for at garanti fra Arne Bergli AS og leverandører skal gjelde.

- I dag har vi over 200 forhandlere/rørleggerfirmaer spredt over hele landet, som vi samarbeider med. Firmaet har 35 års erfaring fra bransjen gjennom flere tusen leverte varmeanlegg over hele Norge,
sier han.

Arne Bergli AS har levert vannbårne varmeanlegg i snart 40 år. Mange kjenner nok i igjen navnet Brødrene Bergli AS som firmaet het, da Arne Bergli hadde en avdeling på Rygge på 90 tallet.

I løpet av denne tiden er det levert flere tusen olje, ved og flisfyrte anlegg og flere hundrede varmepumpeanlegg, spredt over mesteparten av landet. I og med at produktspektret omfatter alle tilgjengelige energikilder og varme- distribusjonssystemer, sitter Arne Bergli AS inne med kunnskaper og erfaring som få om i det hele tatt noen annen leverandør i Norge kan oppvise maken til.

- Det har hele tiden vært en klar forretningsfilosofi at all kunnskap og erfaring skal komme kundene til gode. Det omfattende produktutvalget har i tillegg gjort at råd og veiledning overfor kunder blir oppfatta som "nøytrale" da det alltid er kundens behov som kommer i første rekke, sier han.

- De som selger foreksempel kun varmepumper kan selvsagt ikke opptre med samme "nøytralitet". De må for enhver pris forsøke å overbevise kunden om at varmepumpe er det eneste saliggjørende selv om et ved, flis, pellets, oljefyrt anlegg eller en el-kassett ville vært mer fornuftig og økonomisk, avslutter Arne Bergli overfor VVS-Forum.