- Vi satser hovedsakelig på vakumsolfanger som gir mest utbytte. Vakumsolfanger leveres i paneler med 18, 24 og 30 rør.

Vakumrøret har samme oppbygging som en hederlig glasstermos som kan være varm på innsiden, men kald på utsiden.

- Solfangeren er effektiv hele året der sola kommer til, også i vårt nordiske klima.  Sollyset slippes inn gjennom glasset og treffer et superabsorberende innerrør som omvandler solstrålene til varme. I vakuumrøret finns flenser i varmeledende materiale som leder varmen til en "heatpipe,opplyser  Asgeir Bergli som er leder for salg og prosjektering i firmaet. Heatpipens leder/veksler varme som finnes i vakumrøret til ett samlingsrør der man "samler opp" varmen for så å transportere den ned til en akkumuleringstank. I heatpipen er det en væske som fordampes ved
ca 40-50°C. Dampen stiger til toppen der man veksler over varmen til samlingsrøret og toppen av heatpipen kjøles av (kondenseres) og renner ned i veskeform igjen.

- Heatpipe er en bra løsning for å transportere varme fra vakumrøret til varmesystemet. Sammenlignet med plansolfanger reflekterer en vakumsolfanger betydelig mer sollys, særlig om lyset  faller inn fra siden, ettersom hele røret absorberer rundt om forteller Asgeir Bergli. 

- Hvert rør er en lukket krets hvilket gjør at om et rør skulle bli ødelagt så trenger ikke systemet tappes ned eller slås av, røret kan enkelt byttes ut. Også på en overskyet dag kan Intelli-heat produsere varme  (i mindre volumer). Også når den ultrafiolette strålningen stoppes av skyer passerer den infrarøde strålningen og gir et visst tilskudd.

Utbytte
Under optimale og ideelle forhold kan inntil 50 % (det normale er mellom 30 og 40 %) av ditt årlige forbruk til varme og varmtvann dekkes av solenergi. Hvert vakumsolfangerpanel kan gi et årsutbytte på inntil 1623 kWh pr. panel (24 rør) ved spesielt gunstige forhold avslutter lederen for salg og prosjektering i Arne Bergli AS.