I Norden varte bronsealderen fra ca 1800 f.kr. til ca. 550 f.kr, men bronsen lever i beste velgående i mange VVS-produkter. Noen av disse produktene finner du i sortimentet til Armaturjonsson, som nå satser sterkt på JRGs ventilprogram.

– Det dreier seg i stor grad om blandeventiler med tilbehør, produkter vi har solgt i mange år. Men nå setter vi det hele i et bedre system og vil informere konsulenter, VVS grossister og rørleggere mer om JRGs ventilens virkemåte, opplyser salgskonsulent Kjell Magne Olsen Armaturjonsson AS

Markedet for dette produktet øker blant annet med regjeringens tiltakspakker som setter fart i renovering av sanitæranlegg på skoler, idrettanlegg med mer. Det er mye renovering som er planlagt og mye er allerede i gang.

– Med dette produktet, som er hjertet i ethvert varmtvannssystem, retter vi oss i denne omgang hovedsakelig mot offentlige bygg og leilighetskomplekser fortsetter Øyvind Christiansen.
– Blandeventiler er i dusjanlegg og industri, overalt hvor det er et stort beredersystem eller varmevekslere.

– Blandeventiler er et komplisert felt, ofte har rørleggeren vanskeligheter med systemforståelsen. Vi ser dette i en større sammenheng, tar problemstillingene til kunder og grossister, og prøver å gjøre noe konstruktivt med det.

– En av årsakene til at vi ser på dette nå, er det faktum at det i Sveits selges ti ganger flere blandeventiler enn i Norge. Selv om vi korrigerer for at Sveits har tre millioner flere innbyggere. Det henger sammen med at sveitserne er mer bevisste når det gjelder vannsparing og energiøkonomisering, sier Øyvind Christiansen.

Hele JRGs ventilprogram er laget av avzinkningsfri bronse. Hva ville vel ikke Akilles og de andre krigerne fra Troja ha sagt!