En enkel berøring er alt som skal til for å få vannet til å strømme, og til å stanse igjen. Grohe lanserer i disse dager en nydesignet elektronisk kjøkkenarmatur med en helt ny egenskap.

- Tenk deg at du har klissete hender etter å ha knadd bolledeigen eller at du har håndtert kyllingkjøtt. Du vil naturligvis vaske hendene før neste gjøremål. Men du vil du helst ikke ta på armaturet med fingrene. Da er Minta Touch helt perfekt, du stryker den over halsen med overarmen og den gir deg vannet du trenger til å få vasket hendene, forklarer Kristine Berg Skauge, markedsleder ved Grohe Norden til Vvsforum.

Hudkontakt holder
Hovedmålet for den nydesignede armaturen har vært å gi en ny dimensjon til komfort og hygiene, ved at man kan aktivere vann via hudkontakt. 


- Teknologien er ny og spennende, og det er både et vakkert, morsomt og veldig nyttig produkt. Dessuten er det et rimelig produkt, prisen vil ligge ca 25 % over en vanlig tilsvarende armatur, sier Berg Skauge.


Armaturen heter Minta Touch
 Elektronisk kjøkkenarmatur, og er i utganspunktet et ettgreps 1/2“
 produkt med etthullsmontasje. Den følsomme funksjonen drives og aktiveres av et 6 V lithium batteri. Det er en magnetventil som åpner for vannet ved hudkontakt.

Saken fortsetter under bildet:


Minta Touch har automatisk sikkerhetsstopp efter 60 sekunder.

Til Norge til høsten
Produktet lanseres i Tyskland i disse dager og er ventet til Norge på høsten.
- Jeg vet mange som venter på dette. Klissete kraner er et irritasjonsmoment i de fleste hjem og mange situasjoner. Urene kraner kan i enkelte tilfeller gå ut over hygiene og mattrygghet, sier Berg Skauge.


Armaturet har 360 grader svingradius og en flott ettgreps kran, og kan fås med uttrekkbar spray. Minta kan stilles om til ulike stråler men tilbakestiller seg automatisk til mousseur stråle. 


Minta har integrert tilbakeslagsventil og retur hjelper og er utstyrt med fleksible tilslutningsslanger og har hurtig-montasje system.

Touch funksjonen kan dessuten oppgraderes til å levere blandet vann. Standard utførelse leverer kaldt vann.

- Kranen og armaturet fungerer naturligvis i utgangspunktet på samme måte som vanlig armatur, ved siden av den lille ekstra magien, sier Berg Skauge