Det er Enova og ZEB (The Research Centre on Zero Emission buildings) som står som arrangør av seminaret i Oslo, som er et ledd i arkitekturfestivalen.

Hovedfokuset under dette seminaret er altså energieffektive løsninger og utfordringer knyttet til selve arkitekturen. Flere dagsaktuelle temaer står på programmet og arrangørene ønsker å vende blikket fremover for å se hvordan fremtidens bygg blir.

- Reduksjon av energibruk og økt produksjon av fornybar energi har økende aktualitet nasjonalt og ikke minst internasjonalt. Målsettingen for Norge peker i retning av 0-energibygg, som også innebærer lokal energiproduksjon. I planleggingen av slike bygninger vil arkitekten spille en viktig rolle. På seminaret vil utfordringer knyttet til dette bli tatt opp, opplyser Ann Kristin Kvellheim til www.vvs-forum.no. Kvellheim er selv en av foredragsholderne.

Det er hentet inn en rekke kompetente personer fra forskjellige fagmiljøer som skal holde foredrag. Vi kan blant annet nevne Tor Helge Dokka og Igor Sartori, Sintef Byggforsk, Thomas Berker, Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU, Tore Wigenstad, Enova og Anne Grete Hestnes, Institutt for byggekunst, historie og teknologi ved NTNU.

Seminaret er et dagseminar fra klokka 08.30 til 16.00 og avholdes på Vulkan i Oslo.
Påmelding gjøres via www.naring.enova.no/sitepageview.aspx?articlelD=2257